Ervaar de magie

van opstellingen

Verandering gegarandeerd
Uniek helend proces
Persoonlijk en liefdevol
Ruim 20 jr ervaring
9,2
Hoge klantscore

A. Basisopleiding Familieopstellingen 'Ynzicht'

Inschrijven
Waarom deze basisopleiding?

Je hebt er al het nodige over gehoord. Familieopstellingen. Maar wat zijn dat nou precies en is het iets voor jou? Ondanks individuele begeleiding en coaching heb jij je problemen nog niet opgelost. Zet nu de eerste stap: kies voor deze basisopleiding en krijg 'Ynzicht' in datgene dat verantwoordelijk is voor datgene dat jij 'live' steeds weer tegenkomt maar niet doorbroken krijgt. In deze opleiding werk je actief in meerdere rollen onder de deskundige leiding van Lotte Baerwaldt aan de hand van eigen cases. Je ontdekt door te ervaren de onbewuste dynamiek die schuil gaat achter beperkend gedrag, oprechte vraagstukken of problemen, privé of relationeel én je ontwikkelt een meer open (systemische) mind. Verandering gegarandeerd.
Nieuwgierig geworden? 

Vraagstukken waar je bijvoorbeeld mee terecht kunt in deze basisopleiding met familieopstellingen om inzicht te krijgen waarom jou dit overkomt:

 • Ervaar je nog steeds onrust
 • Kun je niet voor jezelf kiezen
 • Verlies jij meer energie dan je hebt
 • Neem je te veel verantwoordelijkheid op je schouders
 • Kun jij je eigen positie niet innemen
 • Is keuzes maken voor jou ook lastig
 • Speelt de privé-werkbalans jou parten
 • Heb je depressieve gedachten en gevoelens
 • Of kun je niet VOELEN.....

Vraag het STAP-budget aan             

 

'Ieder woord wat je geeft aan dit werk, doet het wezen ervan tekort'. Deze wijze woorden zijn van Bert Hellinger, de grondlegger van de familieopstellingen zelf. En wij zijn het roerend met hem eens. Als je de potentie en de diepgang van opstellingenwerk wilt ervaren, dan is erover lezen of horen niet voldoende. Je moet er simpelweg bij zijn, meedoen, zo vaak mogelijk, ervaren wat dit met je doet. Eén van onze eerdere deelnemers roept al jaren: Dit is één cursus voelen. En ja, dat is zo.  Meedoen aan Familieopstellingen brengt je in je voelen, in de ervaring. En één ervaring doet meer dan 1000 woorden.  Het gaat hier over het werken in het diepe onderbewustzijn. Dan alleen kan wezenlijke verandering plaats vinden. Je gaat aan de slag met je eigen belangrijkste thema. In een veilige, fijne, kleine groep gelijkgestemden. Onder de bezielende leiding van goed opgeleide trainer(s) van het Ynnergyteam. Mensen die weten waar dit over gaat, mensen die alle tools in handen hebben en mensen die de diepgang weten te raken. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn, want je gaat loslaten wat je niet meer nodig hebt. Welkom bij Ynnergy. Welkom Thuis.

Contact
              

Voor wie?

Deze basisopleiding is bedoeld voor jou als je eigen thema's wilt aankijken, doorvoelen en doorleven en zo oude patronen wilt loslaten. Doorvoelen: Het is de enige weg om echt los te kunnen laten. Praten alleen is nooit genoeg.  Als je de kracht van dit opstellingenwerk ten diepste wilt meemaken, doorvoelen en ervaren. Als je dit in een veilige setting wilt doen en in een kleine, overzichtelijke groep, waarin jij je gezien en gehoord zult voelen. Onder begeleiding van zeer goed opgeleide en ervaren trainers. Welkom ben je. En misschien overweeg je zelf wel om je te bekwamen in dit vak. Dan is dit een mooie manier om te gaan ontdekken of dit iets voor je zou kunnen zijn. Deze basisopleiding maakt je enorm bewust. Het is daarmee de ideale opmaat tot het volgen van leergang B: Practitioner familie- en organisatieopstellingen!

* NB: in deze opleiding leer je als coach/therapeut, manager of mensenwerker NIET zelf op te stellen; daarvoor hebben wij de Practitioner ontwikkeld die vervolgd kan worden door de Master Practitioner. 

Inhoud

Uitgangspunten voor deze basisopleiding 

* Diepe inzichten krijgen op vraagstukken/problemen
* Grenzen stellen en in verbinding zijn
* Eigen verantwoordelijkheid leren nemen 
* Kwetsbaarheid tonen en je openstellen
* Zelfkennis opdoen en herkennen wat er speelt
* Gedrag(sproblemen) komt voor meer dan 90% voort uit onbewuste drijfveren, emoties en overtuigingen die veelal zijn overgenomen vanuit het systeemgeweten (gezin-familie-opvoeding)

Competenties die worden versterkt

* Contact met jezelf en de ander versterken
* Systemisch leren denken
* Kunnen reflecteren op eigen handelen
* Leren voelen en keuzes kunnen maken
* Meer zelfvertrouwen en innerlijke rust ontwikkelen
* Verschillende lagen in emoties herkennen
 

Opbouw van de opleiding

De basisopleiding op HBO+ niveau bestaat uit 5 dagdelen en wordt gegeven op het prachtige landgoed Bleijendijk en andere plekken. Ten aanzien van zelfstudie is het boek Familieopstellingen van Maries Ligtvoet verplicht en adviseren wij om enkele andere boeken te lezen. Elke lesdag is als volgt opgebouwd:

 1. Introductie/feedback op opgedane ervaringen en vragen
 2. Basishouding (leren voelen en verbinden) ontwikkelen
 3. Oefeningen/Familieopstellingen in groepen
 4. Vragen en terugkoppeling
 5. Afsluiting plenair 

Klik op lees verder om het programma te lezen van de 5 lesdagen:

Lees verder

Programma

De basisopleiding Familieopstellingen kent 5 bijeenkomsten met lessen, opdrachten en oefeningen. Je brengt eigen cases in en krijgt diepe inzichten. Bovenal leer je het systemisch werken en de geldende principes te herkennen in eigen (gezins)situatie.

Les 1: Introductie - lichaamswerk en Familieopstellingen
Les 2: Feedback(FB) - lichaamswerk - Familieopstellingenen
Les 3: FB - Lichaamswerk - Natuurwetten - Familieopstellingen
Les 4: FB - Lichaamswerk - Natuurwetten - Familieopstellingen
Les 5: FB - Dat wat ter tafel komt - Familieopstellingen - Afsluiting 

Deze basisopleiding wordt gegeven door twee trainers die zijn opgeleid door Jan Busschers en Maries Ligtvoet.

Praktijk staat in deze basisopleiding voorop; leidend zijn de boeken Familieopstellingen van Maries Ligtvoet en Bert Hellinger
 

Inleiding Familieopstellingen: wat, hoe en waarom?

 • Wat zijn familieopstellingen precies?
 • In welke situaties/vragen kun je opstellingen inzetten?
 • De essentie van Familieopstellingen
 • Welke velden, personen en dynamieken doen allemaal mee in een opstelling?
 • Het wetende veld

Natuurwetten

De drie natuurwetten in mens en organisaties: theorie en praktijk
1 Ordening: het belang van de juiste positie en juiste ordening in het
    systeem. Neemt iedereen in het systeem de juiste positie in?
2 Het belang van het evenwicht tussen geven en nemen
   De balans tussen geven en nemen hoort te kloppen
3 Buitensluiting/verbinding
   Niemand van het systeem mag buitengesloten worden of er buiten       gaan staan. iedereen hoort erbij! In zowel de huidige generatie als         de voorgaande generaties.
- De drie natuurwetten in de praktijk herkennen en toepassen

 

Verschillende soorten emoties

 • Het bestaan van primaire, secundaire en tertiaire emoties
  - Wat zijn primaire emoties?
  - Wat zijn secundaire emoties?
  - Wat zijn tertiaire emoties?
 • Het leren onderscheiden van deze emoties

Verschillende principes in systemisch werken

 • Aanmatigend en ondermijnend gedrag 
 • De magische liefde van het kind
 • Loyaliteit en verantwoordelijkheid
 • Rituele en oplossende zinnen
 • Teruggeven van emotionele lasten
 • Verstrikkingen
  - Wat zijn verstrikkingen en wat willen zij laten zien?
  - Hoe ontstaan verstrikkingen?
  - Wat is er nodig om ze te ontkoppelen?
Werkwijze

Aanmelden

Meer informatie

Training

Meer informatie

Online e-Academy

Meer lezen
Aanmeld informatie

Het is mogelijk om je direct in te schrijven via de website met 10% online-boekingskorting voor de basisopleiding Familieopstellingen. Wil je vooraf meer informatie ontvangen of jouw vraag of probleem aansluit bij deze training dan bieden wij jou de volgende mogelijkheid om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Bij aanmelding online of op factuur gelden te allen tijde onze algemene voorwaarden.

Contact

Training informatie

De unieke basisopleiding op HBO+ niveau is gericht op het ontwikkelen van een groter systemisch bewustzijn, het in korte tijd krijgen van diepe inzichten. Deze basisopleiding leert jou nog niet zelfstandig opstellen. Je gaat in jouw dagelijkse praktijk, gezin en/of in werk herkennen welke principes verantwoordelijk zijn voor de problemen in gedrag of commmunicatie.

Je leert jezelf een basishouding te ontwikkelen, de diverse emoties te onderscheiden en je kunt de drie natuurwetten herkennen en toepassen, privé en zakelijk. Omdat je continu met eigen cases werkt is deze zeer effectief. De theorie ondersteunt je praktijk in deze basisopleiding. Persoonlijke ontwikkeling maakt deel uit van deze opleiding. 

De basisopleiding wordt gegeven door Lotte Baerwaldt en Anne Huijbers; beiden opgeleid door Ynnergy. 

Contact

Online e-Academy informatie

Vanwege de Coronapandemie geven wij steun in moeilijke tijden!

Als ondersteuning van jouw proces bieden wij je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Ynnergy online. Met jouw unieke inlogcode kun je gratis in je eigen tempo gebruikmaken van 7 online lessen. Hierin helpen diverse (lichaamgerichte) oefeningen jou om meer rust, ontspanning en balans te ervaren. En leer jij je meer met je persoonlijke kracht te verbinden.

Love & light Academy

Kosten

De kosten van deelname bedragen € 990,- inclusief verblijfskosten, water, koffie en thee, BTW vrijgesteld.  Het boek Familieopstellingen van auteur Maries Ligtvoet is inbegrepen. 
10 % online boekingskorting

Offerte

Veel cliënten volgen deze opleiding in het kader van hun uren duurzame inzetbaarheid of binnen hun persoonlijk ontwikkelingsbudget. Vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding van de werkgever. Wij maken graag een maatwerkofferte voor je op. 

Contact

Plaats & data

Klik op + voor de data:

Ynnergy - Den Bosch
2023-1 Ynzicht Tijden
13 januari (startdatum)
09:30 - 12:30
20 januari
27 januari
3 februari
10 februari
Opmerking: Nog voldoende plek
Ynnergy - Eindhoven/Waalre
2022-3 Ynzicht Tijden
29 november (startdatum)
19:00 - 22:00
6 december
13 december
10 januari
17 januari
Opmerking: Nog paar plekken
Ynnergy - Bergen op Zoom
2022-4 Ynzicht Tijden
7 december (startdatum)
19:00 - 22:00
14 december
21 december
11 januari
18 januari
Opmerking: Nog voldoende plek
Schrijf je direct in        Ik wil eerst kennismaken
Contact

Wil je meer informatie over deze training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


* = Verplicht veld
Waarom Ynnergy
 • Hoge klantscore
 • Verandering gegarandeerd
 • Uniek helend proces
 • Persoonlijk en liefdevol
 • Ruim 20 jr ervaring
Persoonlijke contact

Heeft u nog vragen over deze training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

073 7515 075

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.