Laat je inspireren door
onze blogartikelen

Verandering gegarandeerd
Persoonlijk en liefdevol
Uniek helend proces
Langdurig effect
8,9
Hoge klantscore
Donderdag 30 augustus 2018

Bevrijd je innerlijk kind, dan bevrijd je jezelf

Als je thuis wilt komen bij jezelf, vrede en rust in jezelf wilt vinden, is het belangrijk dat je de dynamiek gaat begrijpen en doorgronden van hoe dat innerlijke kind zich in jou beweegt.

Er komen mensen bij mij die al verschillende therapieën achter de rug hebben, maar dit stuk nooit echt hebben aangekeken. Dat is jammer want dit is de weg naar innerlijke rust, naar vrede, dat waar zoveel mensen naar verlangen.

Wat belangrijk is om je te realiseren is dat wij als mens bestaan uit delen. En wij bestaan uit veel verschillende delen. Het innerlijk kind is ook zo'n deel. En dat kind kan zich in verschillende hoedanigheden laten zien. Als het schaduwkind: het boze kleine kind, het verdrietige, het eenzame, het niet geziene kind. Maar ook als het zonnekind: het kind wat blij, onbevangen en open in het leven staat. Voor dit laatste is vaak geen ruimte als het schaduwkind steeds maar weggestopt wordt. En vanuit het systemisch werken weten we dat niets of niemand zich ooit laat buitensluiten of buiten het systeem mag gaan staan. Want dan stroomt de liefde, de energie niet. Dit is vanuit het systemisch werk (Familieopstellingen en Organisatieopstellingen) één van de natuurwetten die nageleefd 'moet' worden om de liefde in ons leven, en de liefde en energie in onze bedrijven, te laten stromen. Alle problemen in het leven ontstaan, als één van de natuurwetten niet nageleefd worden. Naast de verschillende systemen waar wij in het dagelijks leven deel van uitmaken, ons gezin, onze relatie, ons team, zijn wij ook als mens een systeem, één geheel. Een geheel wat uit verschillende delen bestaat. Het innerlijk kind is dus één van die delen.

Op het moment dat we dat innerlijke schaduwkind geen ruimte geven, maar wegduwen, buitensluiten dan gaat dat zich vroeg of laat tegen je keren. Gevolg is dat je je niet lekker kunt voelen en veel klachten kunt ontwikkelen op verschillende terreinen: mentaal, emotioneel en fysiek. 99% van alle onbestemde gevoelens zijn terug te voeren op het innerlijk kind. En omdat ook het innerlijke kind zich niet laat buitensluiten gaat dat zich tegen je keren en kun je daar je leven lang heel veel last van houden. Het kunnen lichte klachten zijn maar ook klachten en gedragspatronen die jouw hele leven ten negatieve beïnvloeden of bepalen.

Wat belangrijk is hierbij is het HEEL-principe.

H: Je mag gaan Herkennen wanneer het innerlijk kind actief wordt

E: Vervolgens mag je gaan Erkennen dat het een rol speelt

E: Een hele belangrijke stap in dit helingsproces is het Expressie geven aan de gevoelens die er spelen

L: En vervolgens kan losgelaten worden wat je al zolang dwars gezeten heeft in je leven

Een prachtig, boeiend en helend proces waarin je uit gaat komen bij jezelf. Mocht je na het lezen van dit artikel hulp nodig hebben bij dit proces, bel me of mail me of kijk eens op onze website www.ynnergy.nl We hebben verschillende mogelijkheden als je een stap wilt gaan zetten dichter naar je prachtige authentieke zelf. Dichter bij jezelf uitkomen, jezelf helen en jouw zielsbestemming gaan leven. Daar wordt je zielsgelukkig van.

Warme, hartelijke groet,

Maries Ligtvoet

www.ynnergy.nl/jaartraining-persoonlijk-leiderschap/      06 53232383