Laat je inspireren door
onze blogartikelen

Langdurig effect
Verandering gegarandeerd
Uniek helend proces
Persoonlijk en liefdevol
9,2
Hoge klantscore
Dinsdag 31 maart 2020

Angst en stress: Blijf gezond!

Angst en Stress: Wat doet dat met ons immuunsysteem?

Het is ongelofelijk wat er gebeurt in de wereld. Mijn medeleven gaat uit naar al diegenen die afscheid moeten gaan nemen van hun dierbaren. Partners, vaders, moeders, opa's, oma's, ouders. Dit is een totaal nieuwe uitdaging waar we in deze tijd samen voor staan.

Wat ik me echter ook afvraag is: Wat zijn de gevolgen voor onze gezondheid en ons welbevinden zijn van alle maatregelen die nu genomen worden? Het grootste probleem wat ik hierin zie is dat mensen zo bang gemaakt worden. Ik merk het zelf ook als ik even de Jumbo binnenloop: "Ik houd mijn adem in en wordt een beetje angstig. Ik voel me niet vrij om me gewoon te bewegen door de jumbo heen en mijn boodschappen te doen" Hoezo denk ik bij mezelf? Stop met deze idiote angst, zeg ik tegen mezelf". Ik hoor ditzelfde ook terug bij mijn kinderen: Angstig, bang, stress, onvrij. En dit vind ik een zeer zorgelijke ontwikkeling.

En natuurlijk zijn mensen bang dat hun bedrijf naar de knoppen gaat. Een bedrijf waar ze met hart en ziel in en aan gewerkt hebben. Wat doet dit met de mensen? Als je dat uit je vingers ziet glippen? En natuurlijk zijn mensen bang om hun naasten, kwetsbaren, te verliezen. Want dat willen we niet. En wat te denken van alle stress die veel ouders en kinderen nu ervaren door de online-druk die opgelegd wordt. Controle, controle, controle. 

Mijn oproep is :
BEN NIET BANG, STAP IN JE VERTROUWEN, DOE WAT JE KUNT, ONTSTRESS en BOUW JE IMMUUNSYSTEEM OP

Op het moment dat je een goed werkend immuunsysteem hebt dan krijg je wellicht het virus maar daar ben je dan hoogstwaarschijnlijk goed tegen bestand. Hoeveel mensen zijn er niet met milde klachten?
De angst die dit alles oproept doet meer fout dan goed, is mijn mening. De angst, de stress, de onrust gaat zich vastzetten in jouw lijf. En dat gaat niet zomaar meer weg. Het is een aanslag op je immuunsysteem. Het verzwakt je immuunsysteem. Kijk naar de jongeren en de ouderen: Wat doet de afzondering met hen? Wat gebeurt er met hun mentale en emotionele weerbaarheid? Wat doet dit met hun immuunsysteem? De mens is bedoeld voor het samen. Wat doet een knuffel, een aanraking, een glimlach, een gesprekje niet voor goeds in het algehele welbevinden van de mens.

Ik hoop dat jij, als je dit kunt, deze tijd met beide handen gaat aangrijpen om te kiezen voor het opbouwen van autonomie en eigenheid. Voor opbouw van je eigen krachtige ik, waar ziekten en dus ook dit coronavirus, minder kans krijgt. Het vraagt om het opbouwen van mentale, emotionele èn fysieke weerbaarheid. Zorg dat je gezond blijft: mentaal, emotioneel èn fysiek. Het vraagt onder andere om je eigen IK op te bouwen. Weten wie jij bent en wat jij te doen hebt in de wereld. Wat heb jij de wereld te geven?

Zou je deze tijd misschien weleens heel goed kunnen gebruiken om eens af te dalen in je eigen diepe zelf?Om jezelf beter te leren kennen, diepe angsten om te buigen en te gaan loslaten en in je vertrouwen te gaan staan? Om je eigen immuunsysteem te gaan onderzoeken en het stevig te gaan versterken? Je kunt er zelf zoveel aan doen. Tot nu toe heb je het allemaal niet geweten, anders had je het al gedaan.
Of blijf jij leven naar de maatstaven van anderen? En natuurlijk houd je er zoveel mogelijk rekening mee anderen niet aan te steken, mocht jij drager van het virus zijn.

Twee tips voor het opbouwen van je immuunsysteem, mentaal, emotioneel èn fysiek:

Tip 1:  Ik word nu ook voor online consulten vergoed als je een aanvullende verzekering hebt.
Ik heb heel veel prachtige hulpmiddelen, oefeningen, lessen, middelen en tips voor je als je met jezelf aan de slag wilt en als je je immuunsysteem wilt versterken. Ik lever maatwerk. De kosten voor een kort consult zijn € 45,- inclusief btw. Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Vitaliteitskunde.

Tip 2: Klop iedere dag je thymus
De thymus is een orgaan wat veel mensen niet kennen. Het is één van de belangrijkste organen in ons afweersysteem. Het is gelegen tussen het borstbeen en de luchtpijp. Bij kinderen is dit sterk ontwikkeld. Het verschrompelt na de puberteit. Bij jonge kinderen die borstvoeding krijgen, is de thymus twee keer zo groot als bij kinderen die kunstvoeding krijgen. Om jezelf te versterken en je afweer te verhogen kun je hetvolgende makkelijk zelf doen.
Oefening: "Maak een vuist van je rechterhand en klop hiermee op de thymus. Steeds een aantal minuten. Voel wat dat met je doet. Het kan ervoor zorgen dat je wat gaat boeren, dat het gaat bewegen in je lijf. Je zult stress loslaten. Doe dit een paar keer per dag. Het versterkt je afweersysteem."

Lieve mensen, zorg goed voor jezelf. Take care. Stay healthy en zorg voor jou en de jouwen.

Ik stuur je liefde en levensenergie, iedere dag.

En voor de mensen die in onze trainingen en opleidingen zitten. Tot snel. Ik zie ernaar uit jullie allen weer live te mogen ontmoeten. Weet dat ik nu regelmatig live ben op FB via de Ynnergy pagina. Deel de berichten zoveel mogelijk zodat ook anderen geholpen kunnen worden met tips en bewustwording.

Alle goeds en liefs.
Maries Ligtvoet
Ja, ik wil een online consult met Maries. Ik meld me aan via het contactformulier waar ik naam en telefoonnummer achterlaat zodat Maries mij terug kan bellen.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.