Laat je inspireren door
onze blogartikelen

Langdurig effect
Verandering gegarandeerd
Uniek helend proces
Persoonlijk en liefdevol
9,2
Hoge klantscore
Dinsdag 13 november 2018

Vrouwenthema: Onzekerheid - Zelfvertrouwen

Godzijdank heb ik me los kunnen maken van oude patronen. Het patroon IK en de Ander, waarbij ik voornamelijk op de ander gericht was, en zelf zo onzeker was, heb ik voor altijd kunnen doorbreken en het heeft me alles opgeleverd.

Ik groeide op in een klein dorp in Brabant. Mijn ouders, twee schatten van mensen, komen ook allebei uit een klein brabants dorp. Zij groeiden op in grote gezinnen. Er was weinig geld. Ze waren vooral bezig met overleven. Er was geen geld om te gaan studeren. Er moest gewerkt worden want er moest brood op de plank. Er moest hard gewerkt worden. Er was weinig tot geen ruimte voor persoonlijke issues.

Wat een verschil met de tijd waarin ik groot werd. Mijn ouders wilden het allerbeste voor mij. Ik kon wel gaan studeren en mezelf volop ontwikkelen. Ik had een heerlijk studententijd en genoot volop. Totdat mijn vriendje waar ik al jaren een relatie mee had en mee samenwoonde,  het uitmaakte. Na een periode van ontkenning en feesten, kwam ik mezelf ontzettend tegen. Ik raakte in een depressie en verloor mijn zelfvertrouwen. Had ik het wel ooit goed op kunnen bouwen? Wie was ik eigenlijk zelf? Ik had nog nooit van contemplatie gehoord en richtte mij tot die tijd op het leven buiten mij en vooral op de ander. Pleasen, leuk gevonden willen worden, totaal aan mezelf voorbij gaand. Nooit eerder werd ik zo geconfronteerd met mezelf. Ik krabbelde uit de diepste depressie op,  kreeg een baan en richtte mij op trainingen en opleidingen persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam erachter hoe onzeker en angstig ik eigenlijk was. Ik voelde me vaak minder dan de ander. Ik voelde me niet goed genoeg. Ik keek op tegen anderen en maakte mezelf klein.

De depressie ontstond bij mij vanuit angst. Ik was zo bang. "Zij zijn groot en ik ben klein" (Calimero).  Bang voor de wereld, bang voor het leven, bang voor de ander. Angstvallig probeerde ik de controle te houden op het leven en deed dat vooral in mijn hoofd. Ik wist wel wat ik wel en niet moest doen, dacht ik. Ik raakte steeds verder verwijderd van mijn lijf en de ik-kracht die daarin opgeslagen ligt. Ik was een gevoelsmens en raakte steeds verder van mijn gevoel af. Door allerlei opleidingen en trainingen ben ik achter patronen gekomen die zo diep in al mijn cellen opgeslagen lagen. Ik wist niet eens hoe onzeker ik eigenlijk was. Ik wist niet hoeveel ik op de ander gericht was en daarmee totaal aan mezelf voorbij ging. Toen ik in één van de lichaamsgerichte opleidingen achter een oefening kwam die mij zoveel gebracht heeft: namelijk de verbinding in mijn eigen lijf te maken, toen pas kwam er een hele grote verandering op gang. Ik ging vanuit mezelf leven. Ik ging weer luisteren naar mijn lichaam. Ik kreeg in weer andere trainingen inzichten in mijn diepe overtuigingen en emoties rondom Ik en de Ander. Het heeft me zoveel gebracht. Het heeft me alles gebracht. Het is mijn levenswerk geworden. Het heeft me gebracht tot waar ik nu sta: krachtig in de wereld, verbonden met mijn authentieke zelf en mijn zieleopdracht levend: Mensen helpen wezenlijk zelfvertrouwen te ontwikkelen, zodat ze hun eigen authentieke zelf gaan leven en hun levensopdracht kunnen gaan vervullen.

Ik voeg een pagina toe waar je een mp3 bestand gratis kunt downloaden om alvast de verbinding met je eigen lijf te gaan maken. Kies voorlopig voor oefening 3 The Wake Up. Pas als jij je met je eigen lijf gaat verbinden, ga jij je verbinden met jouw gevoel, met jezelf en kun je vandaaruit gaan leven en gaan voelen wat JIJ nodig hebt. Ja, en dan kun jij JOUW leven gaan opbouwen en inrichten. JIJ mag het middelpunt zijn in jouw leven, wie anders?

De code om dit mp3 bestand gratis op je laptop of telefoon te zetten is 1234567890. Begin dus met oefening 3 The Wake up. Hier kun je het gratis downloaden. Ga na deze oefening goed navoelen wat er in je lijf gebeurt. Je kunt mij mailen als je vragen hebt na het doen van deze oefening via maries@ynnergy.nl

Mocht je na het lezen van dit blog meer willen weten over hoe ik mensen begeleid naar zelfvertrouwen lees dan hier meer. 

Ik wens je de verbinding met jezelf toe. Meer heb je niet echt nodig.

Hartegroet uit Den Bosch

Maries Ligtvoet

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.