doorbreek je patroon

word wie je bent

Verandering gegarandeerd
Persoonlijk en liefdevol
Uniek helend proces
Langdurig effect
9,2
Hoge klantscore

BodyMindfulness training retraite Spanje

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt ook voor jezelf. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan in de hectische omgeving waarin wij leven. Heb jij behoefte meer rustpunten in je dagelijkse bestaan? Wil je loskomen van vastgeroeste patronen, stress, of leren effectiever te werken zodat je meer geluk gaat ervaren en ruimte krijgt voor persoonlijke groei? Dan is een training Mindfulness iets voor jou!

Wil jij:

 • Meer innerlijke rust, ontspanning  en energie op je werk en privé
 • Beter omgaan met complexe situaties en werkdruk
 • Anders omgaan met problemen als stress, angst, onzekerheid en depressie
 • Beter kunnen concentreren en focussen
 • In contact komen met ‘your beautiful self’ om alles uit het leven te halen wat erin zit

Lees meer over de retraites BodyMindfulness

Wanneer:

Wij organiseren diverse retraites in Spanje en Portugal, bekijk de data hier. 

Vergoeding: 

Individuele consulten bij Ynnergy worden vergoed onder aanvullende verzekering

Waar:

Den Bosch en Vught  - Zuid Spanje - Portugal

Ga snel naar:

Is Mindfulness goed voor jou?

 

Mindfulness training

Als je jezelf staande wilt houden in deze overvolle tijd, is een goede mentale gezondheid van groot belang. Mindfulness is dé manier om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven. Het leven zal je makkelijk afgaan als je deze technieken leert toepassen : zowel zakelijk als privé. 

Mindfulness retraite - energieweek

Uitrusten, jezelf opladen, je hoofd en je lijf met elkaar in verbinding brengen en je weer fit voelen. Dat kan het beste ontspannende omgeving die je het gevoel geeft dat je op vakantie bent. Daarom organiseren wij meerdere keren per jaar de Body Mindfulness retraites - energieweken in Vught en  in Andalusië  (Zuid Spanje)

Ynnergy retraites Nederland:

 • Retraites van 1 dag op het prachtige landgoed  Bleijendijk in Vught. Periodiek wordt een 1 daagse retraite georganiseerd.

 • Kerst Retraîte Mindfulness in de belgische Ardennen eind december. 
  Investering
  € 850 all in, overnachtingen en gezonde overheerlijke maaltijden, excl. BTW.
  CD- BodyMindfulness is inbegrepen

Ynnergy retraites Buitenland:

 • De retraite - energieweek Body Mindfulness voor vrouwen is een 5 daagse-training in Andalusië (Zuid Spanje) . Deze wordt meermalen per jaar georganiseerd. Maximaal 10 deelnemers. Vol = vol. 
  Investering  
  De kosten bedragen € 850 ,-  voor de training ter plekke inclusief de maaltijden, exclusief BTW, reis- en verblijfkosten. De CD- Body-Mindfulness is inbegrepen. 

Bekijk ons volledige overzicht retraites op de pagina Retraite Mindfulness.

Terug naar het overzicht

 

Onzekerheid, angsten, burn out en depressieve gevoelens

Alle stress en emoties kunnen lijden tot sterke twijfels over je eigen capaciteiten. Uiteindelijk kun je bijzonder onzeker worden over je prestaties, vaardigheden of, erger nog, je persoonlijkheid. In het ergste geval kan het lijden tot een sterk gevoel van minderwaardigheid en ontwikkel je faalangst. Daardoor ga je jezelf vragen stellen zoals:

 • Wat is er mis met me?
 • Waarom trek ik me zoveel van anderen aan?
 • Waarom kan ik niks goed?
 • Waarom is iedereen beter dan ik?

 

Burn-out, depressieve gevoelens

Hard werken en dienstbaar zijn aan anderen vind je de normaalste zaak van de wereld. Het is jou niet gauw te veel én je bent er goed in. Opeens voel je dat het minder makkelijk gaat. De simpelste dingen worden een opgave. Niets lijkt meer leuk. Dit is nieuw voor je. Wat is er aan de hand?

 • Waarom ben ik zo moe?
 • Mijn gedachten malen maar door
 • Ik voel me angstig en down
 • Ik voel me niet lekker in mijn vel

Het leven vraagt dan iets anders van je. Wil je leren hoe je hier anders mee om kunt gaan?

Schrijf jezelf nu in voor een gratis adviesgesprek om van je onzekerheid en stress af te komen.

Terug naar het overzicht

De Body Mindfulness trainingen lopen bij ons door alle trainingen heen.

Waarom Mindfulness?

Mindfulness geeft je de mogelijkheid om beter met stress, (malende) gedachten en emoties om te gaan.  En dat is geen overbodige luxe in deze tijd:

 • Er ligt een grote druk op mensen. De crisis, financiën, werkdruk, kinderen, alle ballen in de lucht houden. Door technologische ontwikkelingen als het internet en het 24/7 denken, raken  werk en privé minder gescheiden van elkaar.  Dit laat je niet zomaar los en je neemt, al dan niet bewust, je werk mee naar huis. Het piekeren over zaken of je fysieke klachten nemen toe.
 • Door social media en de hedendaagse smartphones ben je nagenoeg altijd en overal bereikbaar. Dit is misschien erg prettig wanneer je goed bereikbaar moet zijn om bijvoorbeeld zakelijke redenen, maar je kunt dingen hierdoor moeilijk loslaten en hebt eigenlijk nooit echt rust.
 • Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, moeten werknemers meer uit de kast halen voor hun gevoel. Veel mensen moeten overpresteren en overwerken. De druk is hoog en de vrije tijd minimaal.  

Mindfulness kan je ook helpen om met nare gebeurtenissen als ziekte, verlies of werkeloosheid om te gaan. Mindfullness kan je  helpen om beter om te gaan met moeilijke momenten, situaties en gebeurtenissen in je leven.
 

Competenties die versterkt worden

Als jij de verbinding leert maken met jezelf, heeft het leven zin. Een aantal oefeningen kun je thuis en op je werk snel en effectief gaan inzetten. Met mindfulness zul je de volgende competenties versterken:

 • beter omgaan met complexe situaties en werkdruk​
 • persoonlijk leiderschap
 • minder oordelen
 • stressbestendigheid 
 • creativiteit en vindingrijkheid
 • flexibiliteit
 • resultaatgerichtheid
 • beter omgaan met angsten, depressies, vermoeidheid en onzekerheid

 

Wat doet Mindfulness

Mindfulness helpt je door middel van diverse technieken om in contact te komen met je eigen lichaam, om je thuis te voelen bij jezelf. Je gaat je bewust worden van wat er is, zonder dat je er dag en nacht door geleefd wordt. Je leert om anders in het leven te staan. Door met aandacht voor jezelf en voor jouw eigen lichaam in het leven te staan, wordt er een kanaal aangeboord van rust, kracht en liefde voor jezelf en je omgeving. Je leert oordelen los te laten, want daar wordt je namelijk heel moe van. Je leert het nu kennen en hoe het is om verbond te zijn met jezelf en aandacht te hebben voor wat er is. Je leert niet-doen.

Kalmte, energie en een helder hoofd zijn het resultaat. Je kunt je mind gaan gebruiken om rust en kalmte te ervaren in de hectiek van alledag. Als je altijd maar in het verleden of in de toekomst bezig bent met je gedachten, kun je niet goed rust ervaren en genieten van wat er nu is.

Leren zijn in plaats van altijd maar doen. Thuiskomen bij jezelf. Als je dit eenmaal hebt geleerd, wil je het nooit meer loslaten.

Kortom: Mindfulness het trainen van je gedachten om ze te richten op het hier en nu. Zonder oordelen accepteren wie je bent en wat zich voordoet. Positief en constructief.

Schrijf jezelf nu in voor een gratis adviesgesprek om te zien of Mindfulness iets voor jou kan betekenen.

Terug naar het overzicht

 

Mindfulness training bij Ynnergy

De Mindfulness-trainingen worden gegeven door Maries Ligtvoet. Zij is pedagoog en gecertificeerd trainer/coach in verschillende vakgebieden waaronder Body Mindfulness, Chineng Qi gong, NLP en Familieopstellingen. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in het werken met groepen mensen die ontspanning, rust, zelfvertrouwen en eigen kracht zoeken. Ze is aangesloten bij de Vereniging voor Vitaliteitskunde (VIV) en de Stichting Registratie Beroepbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG). Inmiddels heeft Maries al duizenden mensen de weg naar hun eigen hart gewezen.
Maries is expert in bewustwording en persoonlijke groei op verschillende terreinen. Ze leert mensen in eigen kracht te komen. Maar wel op een hele praktische manier: wat werkt en hoe werkt het effectief?  Ze heeft samen met Jan Busschers Ynnergy opgezet, de boeken ‘Aan het roer van jouw leven’ en ‘Familieopstellingen’ geschreven en in eigen beheer de CD Body Mindfulness ontwikkeld.

De training kan individueel of in een groep (in Spanje) worden gevolgd. Je krijgt een CD met ingesproken oefeningen, ondersteund met muziek, om thuis dagelijks oefeningen te kunnen doen. Deze kosten je ca. 20 minuten per dag als je wezenlijk een patroon wilt veranderen.

In de bijeenkomsten staan verschillende thema’s centraal:                        

 1. lichaamsbewustzijn
 2. leren voelen
 3. mindset
 4. verbinden hoofd en hart
 5. verwachtingen
 6. onrust
 7. slaapproblemen
 8. aanwezig zijn
 9. compassie en zorgen voor jezelf
 10. Mindful leven

Terug naar het overzicht

 

Vergoedingen

De kosten van persoonlijke ontwikkeling, training en coaching raakt vaak de zakelijk rol of functie. Bijvoorbeeld de toenemende werkstress, burn-outpreventie, persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Jij neemt jezelf immers mee naar je werk!

In toenemende mate zijn werkgevers naast competentie-ontwikkeling gevoelig en daardoor bereid om te investeren in de ‘zachte’ kant van de mens; wie ben ik en wat wil ik? Helemaal als de doelstellingen in een offerte zakelijke effecten bevat. Ynnergy biedt daarom de mogelijkheid van een vrijblijvend kennismakingsgesprek en gratis offerte naar de werkgever.

Vergoeding als alternatieve therapie.
Omdat Ynnergy/Maries Ligtvoet -klinisch pedagoog en natuurgeneeskundige lid is van de beroepsverenigingen SRBAG en VIV is gehele of gedeeltelijke vergoeding door de meeste zorgverzekeraars mogelijk onder de noemer ‘alternatieve therapie’ of 'natuurgeneeskundige behandeling/consulten natuurgeneeskunde. Dit valt gewoonlijk onder de aanvullende verzekering. Vraag bij je zorgverzekeraar of vergoeding mogelijk is van natuurgeneeskundige behandeling door een bij de SRBAG aangesloten therapeut. Dit geldt alleen voor individuele consulten.
 

IRO (Individuele Reintegratie Overeenkomst)
Je hebt een uitkering in het kader van de ziektewet of WAO. In het kader van re-integratie wil je coaching, therapie of behandeling. Je kunt dan bij de uitkeringsinstantie een zogenaamde IRO aanvragen. Met dat budget kun je bijvoorbeeld de Burn-out behandeling , training Persoonlijk Effectiviteit of coachingsessies volledig of gedeeltelijk financieren. 

Aftrekbaarheid voor belastingen
Als ziektekosten:
Kosten (van paramedici) die niet vergoed worden door uw verzekeraar zijn fiscaal aftrekbaar. In 2008 is de drempel, afhankelijk van uw inkomen, hiervoor flink omlaag gegaan, van 11% naar 1,65% van uw inkomen. Dit betekent dat bv. bij een modaal salaris van 31.000 euro alle ziektekosten boven de € 511,50 van de belasting afgetrokken mogen worden (boven de € 40.000 is de drempel 5,75 %).
Hebt u in 2012 of daarvoor kosten gemaakt voor behandeling door een paramedicus? Dan mag u deze kosten alleen aftrekken als u een verwijzing had van uw arts of als de behandeling onder begeleiding van uw arts heeft plaatsgevonden. Wij zijn zorgaanbieder, geen paramedici!

Kosten van persoonlijke ontwikkeling:
Kosten die jij zelf maakt in het kader van persoonlijke ontwikkeling zijn fiscaal aftrekbaar zoals: Training Persoonlijk leiderschap, training Persoonlijke effectiviteit of coaching in het kader van je carrière ontwikkeling (bijvoorbeeld om spreekangst te overwinnen, werkstress verminderen, time-management, vergroten mentale en emotionele weerbaarheid, Burn out preventie en behandeling). Deze kosten kunnen voor de belasting aftrekbaar zijn als scholingskosten.
Let op:
Je werkgever kan de kosten opvoeren onder de noemer arbokosten.

‘Ben je aanvullend verzekerd dan is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. Vraag ook naar de zakelijke mogelijkheden als je een  traject via je werkgever wilt. Veel werkgevers werken hier graag aan mee. We kunnen dit bespreken in een ‘vrijblijvend kennismakingsgesprek’. Dit is gratis.

Terug naar het overzicht

 

Contact opnemen voor de mindfulness training

Mindfulness training is een investering in de kwaliteit van je leven. De training werkt, dat garanderen wij. Het is wel van belang dat je er tijd aan kunt besteden, want alleen maar over mindfulness praten of lezen levert je weinig op. Mindfulness leer je niet uit een boekje.

Schrijf je in voor een training of voor een vrijblijvend intakegesprek via onderstaand contactformulier.

Voor meer informatie over Mindfulness. Lees ook onderstaande pagina:

Terug naar het overzicht

Contactformulier

 1.  *Verplicht

"De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent                                                                                                                           – A. Vall - "

Contact opnemen

 

Ja, ik wil aan het roer van mijn leven staan.

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.