online intuïtief
systemisch werken

helende opstellingen
blijvende verandering
persoonlijk en liefdevol
ruim 25 jr ervaring
9,3
Hoge klantscore
Contact

Ontwikkel jezelf bij Ynnergy

Ynnergy, het is niet zomaar een naam. Het draagt de belofte in zich van een beter leven. 
Wil jij groeien als ondernemer of als professioneel mensenwerker, je zelfsturing of zelfmanagement verbeteren, wezenlijke verandering ervaren of dat voor anderen mogelijk maken? Wil jij je inzetbaarheid vergroten door persoonlijk leiderschap en zelfbewustzijn over jezelf te ontwikkelen? Wil jij jouw zakelijke en professionele werkzaamheden verbreden door systemisch te leren denken en werken? 
 

Waarom deze online opleiding familie- en organisatieopstellingen

Ben je op zoek naar een effectieve online opleiding waar je naast het deelnemen aan familieopstellingen ook écht leert opstellen? Wil jij met familie- en organisatieopstellingen anderen helpen op persoonlijk of zakelijk vlak? En heb je al het één en ander aan persoonlijke ontwikkeling gedaan?

Meld je aan aan voor de gecertificeerde online opleiding: Systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen. In deze opleiding met 12 intensieve dagdelen leren we je met een ervaringsgerichte aanpak vol verdergaande persoonlijke ontwikkeling alle aspecten van het systemisch werken. Je ontwikkelt daarmee een stevige authentieke basis voor jouw manier van werken. Daarmee kun jij vol vertrouwen aan de slag als practitioner familie- en organisatieopstellingen. 

Data 

 

Live-opleiding Familieopstellingen bij Ynnergy

Wil je niet online maar juist live in een groep leren opstellen, je eigen thema's inbrengen en als professional het systemisch bewustzijn leren kennen, herkennen en toepassen in jouw eigen dagelijkse praktijk als coach, mensenwerker of leidinggevende? Ontdek dan de gedegen, unieke en geaccrediteerde live-opleiding systemisch werken met Familie- en organisatieopstellingen.

Live-opleiding systemisch werken


Een volstrekt unieke maatwerk online-opleiding familieopstellingen

Je hebt er al meer over gehoord over het fenomeen online-opstellen en je wilt jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling verdiepen. Wil je online systemisch leren werken met familieopstellingen/ organisatieopstellingen, en wel op jouw manier? Wil je met minder energie meer effect bereiken bij de ander? Ontdek de magie van de methodiek Familieopstellingen, leer beter te voelen en jezelf meer te verbinden. Ontwikkel je intuïtie, handvatten en tools op praktische wijze in deze opleiding systemisch werken op HBO+ niveau en hoe jij de onbewuste dynamiek achter problemen of vragen zichtbaar kunt maken!           

Jouw persoonlijke ontwikkeling is essentieel als je het systemisch werken wilt leren doorgronden. De aangeboden technieken in deze opleiding zijn voor jou en voor de mensen waar je mee werkt: onmisbaar, magisch en inspirerend, zakelijk én persoonlijk. Terwijl je met twee benen op de grond blijft staan, leer je door diepe ervaringen direct naar de kern van een vraag of probleem te gaan. Familieopstellingen is de methodiek, organisatieopstellingen is daarvan afgeleid. Daarom wordt in deze opleiding veel aandacht gegeven aan de natuurwetten en systemische principes aan de hand van eigen thema's en cases. Bijzondere aandacht is er voor de rol en positie binnen het gezin en in werk, leren voelen, de oorsprong en kunnen omgaan met emoties en systemische rouwverwerking, privé en zakelijk. De persoonlijke benadering wordt alom door de, daarom maximaal 15, deelnemers geroemd. Waar doorgaans opleidingen en trainingen gemiddeld 10% blijvend rendement behalen, is deze opleiding tot wel 90% effectief gebleken. De verklaring hiervoor ligt enerzijds in de persoonlijke benadering van Ynnergy. Anderzijds is aangetoond dat ons gedrag grotendeels gestuurd wordt vanuit onderbewuste drijfveren, emoties en overtuigingen. Wij garanderen daarom een wezenlijke en blijvende verandering. Je zult veel gaan ervaren in deze bijzondere, zeer inspirerende en effectieve opleiding die in toenemende mate zakelijk wordt afgenomen op basis van een maatwerkofferte. Deze opleiding wordt voor jou bovendien als professioneel coach gewaardeerd met het NOBCO PE vignet - 36 Pt.

Deze opleiding is BTW vrijgesteld en draagt het NRTO keurmerk. 

    

Download hier de brochure
 

                  
Verbindend opleiden is de nieuwe manier van leren. Het gaat er van uit dat alle wijsheid, kennis én oplossingen in jezelf zitten. Je mag jouw Missie, je 'Zieleopdracht' leren ontdekken en de (veelal on)bewuste blokkades gaan loslaten. Emotionele intelligentie ontwikkelen is hiervoor nodig. Het geeft nieuwe verbindingen en logica voor ons brein; dat noemen wij bewustwording. De werkelijke oplossingen voor vraagstukken, privé of zakelijk, liggen nooit buiten jezelf. Leer dus die softskills ontwikkelen om je eigen potentieel volledig te kunnen leven. Dit is alleen mogelijk als je in verbinding komt met jezelf én vandaaruit met de ander in communicatie gaat. Word authentiek jezelf!
Werk met eigen thema's, real-cases en ervaar jouw persoonlijke ontwikkeling. Verandering gegarandeerd!
En dat allemaal online in slechts 12 lessen!

Gratis ebook Familieopstellingen 


Is deze opleiding familieopstellingen iets voor jou?

Deze opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen op Post HBO-niveau is bedoeld voor professionals die als coach of therapeut met mensen werken, zakelijk en prive, individueel en met teams. Voor iedereen die zich wil laten inspireren om op snelst denkbare wijze oplossingsgericht te leren werken. Aan de hand van eigen vragen verdiep jij je in het grote mysterie van het onderbewustzijn, de diepgang en de zeer krachtige uitwerking ervan. Je gaat systemische vakkennis leren én vooral veel ervaren. Een verrijking voor jezelf en professioneel gezien een grote meerwaarde voor jouw clienten en/of  jouw organisatie of bedrijf. Magisch en helend, praktisch toepasbaar, voor jezelf en de ander.

De opleiding op HBO+ niveau is voor professionals, zoals coaches, trainers, ambulant begeleiders, jeudg-en gezinswerker, therapeuten, hypnotherapeuten, onderwijspersoneel, organisatieadviseurs, loopbaanadviseurs, HRM adviseurs, directieleden, managers, verander- en projectmanagers, (bedrijf)maatschappelijk werkers, NLP-ers en voor hen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Vooropleiding ìn coaching is aanbevolen, wees bereid om naar je eigen systeem van herkomst te kijken om te groeien tot wie je bent.

Ik wil graag eerst kennismaken

 

Wat het jou oplevert

Meer dan je nu kunt vermoeden: je krijgt diepe inzichten in jezelf en in anderen. Je zult een bruisend jaar ingaan. Dit gaat je veel inspiratie en energie opleveren. Je gaat onderdeel uitmaken van een groep positieve mensen die allemaal vooruit willen.  Je leert de drie natuurwetten kennen en toepassen wat je een groter bewustzijn geeft, zakelijk en privé. Je leert jouw eigen plek innemen. Je leert zelf opstellingen te leiden, individueel of in groepen. Je ontwikkelt hierbij  jouw eigen authentieke manier van opstellen. En realiseer je dat dit slechts het begin is voor jou. Je gaat nog meer eigenheid ontwikkelen na de opleiding als je het gaat toepassen op de plekken waar jij werkt en leeft.  Jij kunt de energie weer gaan laten stromen, voor individuen, gezinnen, relaties en in werksituaties. Je gaat daarnaast kwaliteiten ontwikkelen als (zelf)vertrouwen en innerlijke rust. Je wordt een betere professional met de beste coachtechnieken op zak.                      

Inhoud

Deze online jaaropleiding op HBO+ niveau bestaat uit 12 dagdelen van 2,5 uur en wordt gegeven via ZOOM. De laatste twee 'live-bijeenkomsten' staan in het teken van oefenen met externe gasten waarbij je ffedback ontvangt. Een praktijkexamen van ca. 25 min maakt onderdeel uit van deze dagen: het demonstreren van het geleerde is wel de voorwaarde om een certificaat te ontvangen. Naast de lesdagen zijn 20 uur online intervisie verplicht. Deze intervisie bijeenkomsten worden onderling tussen deelnemers afgesproken en ingepland. Deze vooral praktische online opleiding systemisch werken wordt ondersteund met de nodige theorie die de systemische vakkennis vergroot. Een handout wordt bij aanvang van elke lesdag wordt uitgereikt waarbij je geacht wordt zelf veel aantekeningen te maken. Elke les is als volgt opgebouwd:

 1. Feedbackronde/livecoaching op opgedane ervaringen en vragen
 2. Basishouding (leren voelen en verbinden) ontwikkelen en lichaamsgericht werken
 3. Theorie en demo's
 4. Oefeningen in groepen ten behoeve van bewustwording
 5. Feedback - vragen - huiswerk
 6. Afsluiting plenair 

Klik op lees verder om het programma te lezen van de 12 lessen:

Lees verder

Programma

Deze unieke online opleiding systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen bestaat uit 10 theorielessen-video's én 12 ZOOM-bijeenkomsten van 2,5 uur met lessen, opdrachten en oefeningen. Je brengt eigen cases in. Bovenal leer je écht opstellen. In de praktijkuren intervisie-bijeenkomsten ga je online oefenen, feedback geven en veel leren.

Les  1: Ontwikkelen basishouding, demo en oefeningen

Les  2: kennismaken met systemisch werken, familieopstellingen, demo

Les  3: Natuurwetten deel 1, oefeningen

Les  4: Natuurwetten deel 2, oefeningen

Les  5: Individuele opstellingen

Les  6: Systemische rituelen en rituele zinnen

Les  7: Werken met delen waaronder innerlijk kinddeel

Les  8: Organisatieopstellingen deel 1

Les  9 Organisatieopstellingen deel 2

Les 10: Kind en Gezin

Les 11 en 12; Oefensessies/praktijkuren met externe cliënten. Een kort praktijkexamen maakt hier onderdeel van uit; dit betreft een video van een opgenomen sessie of online-opstelling van max. 25 min. Dit is de voorwaarde om het certificaat te mogen ontvangen.  

 

Basishouding als opsteller en systemisch coach

 • Systemische coachen vanuit fenomenologisch werken
 • Wat maakt een goede opsteller?
 • Verbinding met jezelf als opsteller
 • Leren inzetten van je eigen lichaam of voorwerpen als instrument 
 • Zelf het ‘niet weten’ uithouden
 • De oplossing is aanwezig in de vraagsteller; leren deze vrij te maken
 • (Organisatie)vraagstukken energetisch transformeren naar vitaliteit

Soorten opstellingen

Verschillende soorten opstellingen naar inhoud én werkwijze

 • Flitsopstellingen
 • Inzichtopstellingen
 • Helende opstellingen
 • Intrapersoonlijke opstellingen
 • Organisatieopstellingen
 • Individuele opstellingen met symbolen, blokjes en kussens
 • Relatie- en/of gezinsopstellingen
 • Gezondheidsopstellingen
 • Opstellingen voor  en met dieren
 • Keuzeopstellingen

Natuurwetten

De drie natuurwetten in mens en organisaties: theorie en praktijk
1 Ordening: het belang van de juiste positie en juiste ordening in het
    systeem. Neemt iedereen in het systeem de juiste positie in?
2 Het belang van het evenwicht tussen geven en nemen
   De balans tussen geven en nemen hoort te kloppen
3 Buitensluiting/verbinding
   Niemand van het systeem mag buitengesloten worden of er buiten       gaan staan. iedereen hoort erbij! In zowel de huidige generatie als         de voorgaande generaties.
- De drie natuurwetten in de praktijk herkennen en toepassen

Scherpzinnig waarnemen op systemische verschijnselen

 • Wat valt er allemaal te zien in het veld van het systeem?
 • Wat voel je zelf als opsteller en bij wie hoort dat?
 • De non-verbale communicatie van de ander leren lezen en te begrijpen door middel van de juiste vraagstelling
 • Waar ligt de grens tussen waarnemer zijn of zelf betrokken raken bij een opstelling.
 • Belangrijke systemische principes herkennen, kunnen benoemen en toepassen
 • Waarnemen en uitvragen zonder betekenis te geven

Verschillende soorten emoties

 • Het bestaan van primaire, secundaire en tertiaire emoties
  - Wat zijn primaire emoties?
  - Wat zijn secundaire emoties?
  - Wat zijn tertiaire emoties?
 • Het leren onderscheiden van deze emoties
 • Organisatieprocessen, interventies én emoties

Verschillende principes in systemisch werken

 • Kennen van de geschiedenis, zakelijk en privé
 • Oprichter/eigenaar bepaalt lot van een organisatie
 • Buigen voor het lot
 • Aanmatigend en ondermijnend gedrag 
 • De magische liefde van het kind
 • Loyaliteit en verantwoordelijkheid
 • Rituele en oplossende zinnen
 • Teruggeven van emotionele lasten
 • Verstrikkingen
  - Wat zijn verstrikkingen en wat willen zij laten zien?
  - Hoe ontstaan verstrikkingen?
  - Wat is er nodig om ze te ontkoppelen?

Je ontvangt:

 • 10 video's van Jan en Maries doorspekt met theorie, kennis en ervaring van ongeveer een uur met huiswerkopdrachten.
 • 20 uur online oefenen met elkaar, minimaal. Ennn. De meesten maken veel meer uren omdat ze het zooooo leuk, fijn en effectief vinden. 
 • Toegang tot de het eBooks;
  Familieopstellingen
  Aan het roer van jouw leven
  Soft Skills

Inleiding Familieopstellingen en organisatieopstellingen: wat, hoe en waarom?

 • Wat zijn familieopstellingen en organisatieopstellingen precies?
 • Vertrouwen en intuïtie ontwikkelen in het werken met personen en teams
 • Voorbereiding voor een familie-,  en organisatieopstelling: vragenlijsten
 • NLP: associëren, dissociëren, waarnemen, vragen, fair Witness

Essenties van Systemisch coachen, zakelijk en privé

 • De essentie van Familieopstellingen en organisatieopstellingen
 • Welke velden, personen en dynamieken doen allemaal mee in een opstelling?
 • Het onderbewustzijn van mensen en organisaties
 • Representatieve waarneming in coaching in plaats van (organisatie)advies
 • Het wetende veld

Meerwaarde van Ynnergymethode bij opstellingenwerk

 • Innerlijk kindwerk; kennismaking theorie en praktijk
 • Denken-voelen-doen én willen in balans
 • Heel worden; wat houdt dat precies in
 • Vergroten empathie en verbindend vermogen als coach
Werkwijze

Aanmelden

Meer informatie

Training

Meer informatie

Online e-Academy

Meer lezen
Aanmeld informatie

Het is mogelijk om je direct in te schrijven via de website met online-boekingskorting voor de geaccrediteerde online opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen. Wil je vooraf meer informatie ontvangen of jouw vraag of probleem aansluit bij deze training dan bieden wij jou de volgende mogelijkheid om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Bij aanmelding online of op factuur gelden te allen tijde onze algemene voorwaarden.

Contact

Training informatie

Deze volstrekt unieke online opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen op HBO-niveau is gericht op het online leren opstellen waarbij je het systemisch bewustzijn leert combineren in jouw dagelijkse praktijk als coach, mensenwerker of leidinggevende.

Het online werken met opstellingen heeft het afgelopen tijd een enorme vlucht genomen. In deze opleiding leer je basis van systemisch werken, tot het doen van helende opstellingen met tientallen personen online. Deze geaccrediteerde opleiding leert jou online je eigen stijl te en tools te ontwikkelen, individueel of groepsgewijs. Je leert jezelf een basishouding te ontwikkelen, de diverse emoties (en dynamieken in organisaties) te onderscheiden en je kunt de drie natuurwetten herkennen en toepassen, privé en zakelijk. Omdat je continu met eigen cases werkt is deze zeer effectief. De theorie ondersteunt je praktijk in deze opleiding. Persoonlijke ontwikkeling maakt deel uit van deze opleiding die wordt afgesloten met een praktijkexamen. Hierin laat je zien dat je in staat bent een klant de juiste vraag te laten formuleren, de opstelling in te zetten en te begeleiden naar een inzicht, om deze vervolgens te beeindigen. De opleiding wordt gegeven door Jan Busschers en Maries Ligtvoet.

Contact

Online e-Academy informatie

Vanwege de Coronapandemie geven wij steun in moeilijke tijden!

Als ondersteuning van jouw proces bieden wij je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Ynnergy online. Met jouw unieke inlogcode kun je gratis in je eigen tempo gebruikmaken van 7 online lessen. Hierin helpen diverse (lichaamgerichte) oefeningen jou om meer rust, ontspanning en balans te ervaren. En leer jij je meer met je persoonlijke kracht te verbinden.

Love & light Academy

Kosten

De kosten van deelname bedragen € 2.795, voor € 2.295,- BTW vrijgesteld  
Er geldt een online boekingskorting van 5%.
 

Offerte

Veel cliënten volgen deze opleiding in het kader van hun uren duurzame inzetbaarheid of binnen hun persoonlijk ontwikkelingsbudget. Vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding van de werkgever. Wij maken graag een maatwerkofferte voor je op. 

Contact


Vergoeding

Sinds 2022 is de fiscale aftrekbaarheid afgeschaft. Je kunt voor deze opleiding geen STAP meer aanvragen.

Plaats & data

Klik op + voor de data:

Ynnergy - Den Bosch
2024-1 Online Tijden
17 september (startdatum)
Donderdagavonden 19:30 - 22.00
19 september
En één dinsdagavond
26 september
10 oktober
7 november
21 november
12 december
9 januari
23 januari
20 februari
13 maart
20 maart
Opmerking: Nog voldoende plek
Schrijf je direct in        Ik wil eerst kennismaken
Contact

Wil je meer informatie over deze training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


* = Verplicht veld
Waarom Ynnergy
 • Hoge klantscore
 • helende opstellingen
 • blijvende verandering
 • persoonlijk en liefdevol
 • ruim 25 jr ervaring
Persoonlijke contact

Heeft u nog vragen over deze training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

073 7515 075

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.