Mag ENERGIE stromen 
in MENS & Organisatie

Verandering gegarandeerd
Uniek helend proces
Persoonlijk en liefdevol
Ruim 20 jr ervaring
9,2
Hoge klantscore

B. Practitioner familieopstellingen en organisatieopstellingen

Inschrijven
Intuïtief systemisch werken

Intuïtief opstellen, efficiënter werken en meer bereiken bij de ander? Minder praten, meer voelen én meer energie krijgen? Wil jij systemisch leren werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen en je (hoog)gevoeligheid leren inzetten en je intuïtie te versterken? Wil je als coach of therapeut anderen sneller vooruit helpen op persoonlijk of zakelijk vlak? En heb je al familieopstellingen ervaren en het één en ander aan persoonlijke ontwikkeling gedaan?

Geef je dan op voor de gecertificeerde beroepsopleiding op HBO + niveau: 'Practitioner familie- en organisatieopstellingen'. Bij veel opleiders onderga je familieopstellingen en dat is mooi. In deze opleiding van 12 intensieve dagen leren we je zelf opstellen, tools en handvatten met een sterk ervaringsgerichte aanpak vol verdergaande persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt daarmee een stevige authentieke basis voor jouw manier van werken als mensenwerker. Daarmee kun jij vol vertrouwen zelfstandig aan de slag als Practitioner familie- en organisatieopstellingen. Deze opleiding wordt voor jou bovendien als professioneel coach gewaardeerd met het NOBCO PE vignet - 72 Pt.

Deze opleiding is BTW vrijgesteld en draagt het NRTO keurmerk. 

                 

Contact

 

 

Plaats & data

 

Uniek: Opleiding online

Kun je niet, of wil je niet live in een groep, wil je liever niet reizen naar de cursuslocatie of woon je in het buitenland? Ontdek dan de unieke Online opleiding systemisch werken met Familie- en organisatieopstellingen. Een volwaardige opleiding waarbij je zelf leert opstellen, zowel online- met voorwerpen als ook met representanten.

Online opleiding


Waarom jij deze unieke maatwerkopleiding zou volgen

Je hebt er al meer over gehoord en je wilt jouw persoonlijke en zakelijke ontwikkeling verdiepen. Wil je systemisch leren werken met familieopstellingen/ organisatieopstellingen, en wel op jouw manier? Wil je met minder energie meer effect bereiken bij de ander? Ontdek de magie van de methodiek Familieopstellingen, leer beter te voelen en jezelf meer te verbinden. Ontwikkel je intuïtie, handvatten en tools op praktische wijze in deze opleiding systemisch werken op HBO+ niveau en hoe jij de onbewuste dynamiek achter problemen of vragen zichtbaar kunt maken!

Jouw persoonlijke ontwikkeling is essentieel als je het systemisch werken wilt leren doorgronden. De aangeboden technieken in deze opleiding zijn voor jou en voor de mensen waar je mee werkt: onmisbaar, magisch en inspirerend, zakelijk én persoonlijk. Terwijl je met twee benen op de grond blijft staan, leer je door diepe ervaringen direct naar de kern van een vraag of probleem te gaan. Familieopstellingen is de methodiek, organisatieopstellingen is daarvan afgeleid. Daarom wordt in deze opleiding veel aandacht gegeven aan de natuurwetten en systemische principes aan de hand van eigen thema's en cases. Bijzondere aandacht is er voor de rol en positie binnen het gezin en in werk, leren voelen, de oorsprong en kunnen omgaan met emoties en systemische rouwverwerking, privé en zakelijk. De persoonlijke benadering wordt alom door de, daarom maximaal 15, deelnemers geroemd. Waar doorgaans opleidingen en trainingen gemiddeld 10% blijvend rendement behalen, is deze opleiding tot wel 90% effectief gebleken. De verklaring hiervoor ligt enerzijds in de persoonlijke benadering van Ynnergy. Anderzijds is aangetoond dat ons gedrag grotendeels gestuurd wordt vanuit onderbewuste drijfveren, emoties en overtuigingen. Wij garanderen daarom een wezenlijke en blijvende verandering. Je zult veel gaan ervaren in deze bijzondere, zeer inspirerende en effectieve opleiding die in toenemende mate zakelijk wordt afgenomen op basis van een maatwerkofferte

Download de Brochure         


Verbindend opleiden is de nieuwe manier van leren. Het gaat er van uit dat alle wijsheid, kennis én oplossingen in jezelf zitten. Je mag jouw Missie, je 'Zieleopdracht' leren ontdekken en de (veelal on)bewuste blokkades gaan loslaten. Emotionele intelligentie ontwikkelen is hiervoor nodig. Het geeft nieuwe verbindingen en logica voor ons brein; dat noemen wij bewustwording. De werkelijke oplossingen voor vraagstukken, privé of zakelijk, liggen nooit buiten jezelf. Leer dus die softskills ontwikkelen om je eigen potentieel volledig te kunnen leven. Dit is alleen mogelijk als je in verbinding komt met jezelf én vandaaruit met de ander in communicatie gaat. Word authentiek jezelf!
Werk met eigen thema's, real-cases en ervaar jouw persoonlijke ontwikkeling. Verandering gegarandeerd!

Gratis ebook Familieopstellingen 


Met deze gecertificeerde opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen werk je op de diepste laag zodat diepe inzichten en wezenlijke verandering werkelijk mogelijk wordt. Je ontwikkelt tools waardoor je mensen en organisaties snel en echt vooruit helpt. Je kunt pas echt goed een ander helpen als jij jezelf kent. Persoonlijke ontwikkeling maakt daarom een belangrijk deel uit van deze opleiding waardoor jij bewuster en sterker in je leven komt te staan. Als je zin hebt in een bruisend jaar, zit je hier goed.
Luister maar naar de ervaringen van Roger en Judith:


Is deze opleiding familieopstellingen iets voor jou?

Deze opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen op Post HBO-niveau is bedoeld voor professionals die als coach of therapeut met mensen werken, zakelijk en prive, individueel en met teams. Voor iedereen die zich wil laten inspireren om op snelst denkbare wijze oplossingsgericht te leren werken. Aan de hand van eigen vragen verdiep jij je in het grote mysterie van het onderbewustzijn, de diepgang en de zeer krachtige uitwerking ervan. Je gaat systemische vakkennis leren én vooral veel ervaren. Een verrijking voor jezelf en professioneel gezien een grote meerwaarde voor jouw clienten en/of  jouw organisatie of bedrijf. Magisch en helend, praktisch toepasbaar, voor jezelf en de ander.

De opleiding op HBO+ niveau is voor professionals, zoals coaches, trainers, ambulant begeleiders, jeugd-en gezinswerker, therapeuten, hypnotherapeuten, onderwijspersoneel, organisatieadviseurs, loopbaanadviseurs, HRM adviseurs, directieleden, managers, verander- en projectmanagers, (bedrijf)maatschappelijk werkers, NLP-ers en voor hen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Vooropleiding ìn coaching is aanbevolen, wees bereid om naar je eigen systeem van herkomst te kijken om te groeien tot wie je bent.

Ik wil eerst graag kennismaken


Wat het jou oplevert

Meer dan je nu kunt vermoeden: je krijgt diepe inzichten in jezelf en in anderen. Je zult een bruisend jaar ingaan. Dit gaat je veel inspiratie en energie opleveren. Je gaat onderdeel uitmaken van een groep positieve mensen die allemaal vooruit willen.  Je leert de drie natuurwetten kennen en toepassen wat je een groter bewustzijn geeft, zakelijk en privé. Je leert jouw eigen plek innemen. Je leert zelf opstellingen te leiden, individueel of in groepen,  op jouw eigen authentieke wijze, waarbij jij de energie weer kunt laten stromen, voor individuen, gezinnen, relaties en in werksituaties. Je gaat daarnaast kwaliteiten ontwikkelen als (zelf)vertrouwen en innerlijke rust. Je wordt een betere professional met de beste coachtechnieken op zak. 

Inhoud

Uitgangspunten voor deze opleiding 

* Elke communicatie start met een kader
* Jij bent je instrument, niets anders
* Grenzen stellen en in verbinding zijn
* Jij bent het model, het voorbeeld 
* Kwetsbaarheid tonen en je openstellen
* Zelfkennis om te herkennen wat er speelt
* Gedrag(sproblemen) komen voor meer dan 90% voort uit onbewuste drijfveren, emoties en overtuigingen die veelal zijn overgenomen vanuit het systeemgeweten (gezin-familie-opvoeding)

Competenties die worden versterkt

* Communicatie en kaders kunnen stellen
* Systemisch kunnen denken en werken
* Zelfstandig inzichtsopstellingen inzetten
* Kunnen reflecteren op eigen handelen
* En daar verantwoordelijk voor nemen
* Leren leiden én volgen
* Vertrouwen en innerlijke rust ontwikkelen
* Bewust leren dissociëren/afstand nemen
* Verschillende lagen in emoties herkennen
* Verstrikkingen kunnen herkennen
* Systemische rituelen en oplossende zinnen
* Inzicht geven naar het systeem van herkomst

Als referentie van een Jeugd- en gezinsprofessional die het systemisch werken dagelijks geïntegreerd toepast, geven we de naam van Floor Koreman; Orthopedagoog en Consultant, centrum Consultatie en Expertise(CCE); 06 482 617 13,  floor.koreman@ziggo.nl

Opbouw van de opleiding

De opleiding op HBO+ niveau bestaat uit 12 dagen inclusief 'live'-oefendagen met externe gasten, wordt gegeven op het prachtige landgoed Bleijendijk. Een praktijk examen van 25 min maakt deel uit van deze opleiding. Naast de lesdagen zijn 20 uur intervisie verplicht. Ten aanzien van zelfstudie zijn drie boeken verplicht en adviseren wij om enkele boeken door te lezen. Deze intervisie bijeenkomsten worden onderling tussen deelnemers afgesproken en ingepland. Deze vooral praktische opleiding systemisch werken wordt ondersteund met de nodige theorie die de systemische vakkennis vergroot. Een handout wordt bij aanvang van elke lesdag wordt uitgereikt waarbij je geacht wordt zelf veel aantekeningen te maken. Elke lesdag is als volgt opgebouwd:

 1. Feedbackronde/livecoaching op opgedane ervaringen en vragen
 2. Basishouding (leren voelen en verbinden) ontwikkelen en lichaamsgericht werken
 3. Theorie en demo's
 4. Lunch (koelkast en fornuis aanwezig)
 5. Oefeningen in groepen
 6. Feedback - vragen - huiswerk
 7. Afsluiting plenair 

Klik op lees verder om het programma te lezen van de 12 lesdagen:

Lees verder

Programma

De opleiding systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen op HBO + niveau kent 12 bijeenkomsten met lessen, opdrachten en oefeningen. Je brengt eigen cases in. Bovenal leer je echt opstellen. In de intervisie-bijeenkomsten ga je oefenen, feedback geven en veel leren.

Les  1: Ontwikkelen basishouding, demo en oefeningen

Les  2: kennismaken met systemisch werken, familieopstellingen, demo

Les  3: Natuurwetten deel 1, oefeningen

Les  4: Natuurwetten deel 2, oefeningen

Les  5: Individuele opstellingen

Les  6: Werken met delen

Les  7: Innerlijk kindwerk

Les  8: Organisatieopstellingen deel 1

Les  9 Organisatieopstellingen deel 2

Les 10: Kind en Gezin

Les 11 en 12; 'Live-oefendagen met externe gasten:
oefenen, demonstatie van het geleerde en afsluiting. Een praktijkexamen van ca. 25 minuten maakt hier onderdeel van uit.
De opleiding wordt met een feestelijk samenzijn afgesloten.

Praktijk staat in deze opleiding voorop; leidend zijn de boeken Familieopstellingen van Maries Ligtvoet, Bert Hellinger, Wiebe Veenbaas, Elmer Hendrix en Systemisch coachen en adviseren van Siebke Kaat en Antoon Kroon.
 

Inleiding Familieopstellingen en organisatieopstellingen: wat, hoe en waarom?

 • Wat zijn familieopstellingen en organisatieopstellingen precies?
 • Vertrouwen en intuïtie ontwikkelen in het werken met personen en teams
 • Voorbereiding voor een familie-,  en organisatieopstelling: vragenlijsten
 • NLP: associëren, dissociëren, waarnemen, vragen, fair Witness

Essenties van Systemisch coachen, zakelijk en privé

 • De essentie van Familieopstellingen en organisatieopstellingen
 • Welke velden, personen en dynamieken doen allemaal mee in een opstelling?
 • Het onderbewustzijn van mensen en organisaties
 • Representatieve waarneming in coaching in plaats van (organisatie)advies
 • Het wetende veld

Meerwaarde van Ynnergymethode bij opstellingenwerk

 • Innerlijk kindwerk theorie en praktijk
 • Denken-voelen-doen én willen in balans
 • Heel worden; wat houdt dat precies in
 • Vergroten empathie en verbindend vermogen als coach

 

 

Basishouding als opsteller en systemisch coach

 • Systemische coachen vanuit fenomenologisch werken
 • Wat maakt een goede opsteller?
 • Verbinding met jezelf als opsteller
 • Leren inzetten van je eigen lichaam of voorwerpen als instrument 
 • Zelf het ‘niet weten’ uithouden
 • De oplossing is aanwezig in de vraagsteller; leren deze vrij te maken
 • (Organisatie)vraagstukken energetisch transformeren naar vitaliteit

Soorten opstellingen

Verschillende soorten opstellingen naar inhoud én werkwijze

 • Flitsopstellingen
 • Inzichtopstellingen
 • Helende opstellingen
 • Intrapersoonlijke opstellingen
 • Organisatieopstellingen
 • Individuele opstellingen met symbolen, blokjes en kussens
 • Relatie- en/of gezinsopstellingen
 • Gezondheidsopstellingen
 • Opstellingen voor  en met dieren
 • Keuzeopstellingen

Natuurwetten

De drie natuurwetten in mens en organisaties: theorie en praktijk
1 Ordening: het belang van de juiste positie en juiste ordening in het
    systeem. Neemt iedereen in het systeem de juiste positie in?
2 Het belang van het evenwicht tussen geven en nemen
   De balans tussen geven en nemen hoort te kloppen
3 Buitensluiting/verbinding
   Niemand van het systeem mag buitengesloten worden of er buiten       gaan staan. iedereen hoort erbij! In zowel de huidige generatie als         de voorgaande generaties.
- De drie natuurwetten in de praktijk herkennen en toepassen

Scherpzinnig waarnemen op systemische verschijnselen

 • Wat valt er allemaal te zien in het veld van het systeem?
 • Wat voel je zelf als opsteller en bij wie hoort dat?
 • De non-verbale communicatie van de ander leren lezen en te begrijpen door middel van de juiste vraagstelling
 • Waar ligt de grens tussen waarnemer zijn of zelf betrokken raken bij een opstelling.
 • Belangrijke systemische principes herkennen, kunnen benoemen en toepassen
 • Waarnemen en uitvragen zonder betekenis te geven

Verschillende soorten emoties

 • Het bestaan van primaire, secundaire en tertiaire emoties
  - Wat zijn primaire emoties?
  - Wat zijn secundaire emoties?
  - Wat zijn tertiaire emoties?
 • Het leren onderscheiden van deze emoties
 • Organisatieprocessen, interventies én emoties

Verschillende principes in systemisch werken

 • Kennen van de geschiedenis, zakelijk en privé
 • Oprichter/eigenaar bepaalt lot van een organisatie
 • Buigen voor het lot
 • Aanmatigend en ondermijnend gedrag 
 • De magische liefde van het kind
 • Loyaliteit en verantwoordelijkheid
 • Rituele en oplossende zinnen
 • Teruggeven van emotionele lasten
 • Verstrikkingen
  - Wat zijn verstrikkingen en wat willen zij laten zien?
  - Hoe ontstaan verstrikkingen?
  - Wat is er nodig om ze te ontkoppelen?
Werkwijze

Aanmelden

Meer informatie

Training

Meer informatie

Online e-Academy

Meer lezen
Aanmeld informatie

Het is mogelijk om je direct in te schrijven via de website met 10% online-boekingskorting voor de geaccrediteerde opleiding Familieopstellingen en organisatieopstellingen. Wil je vooraf meer informatie ontvangen of jouw vraag of probleem aansluit bij deze training dan bieden wij jou de volgende mogelijkheid om telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Bij aanmelding online of op factuur gelden te allen tijde onze algemene voorwaarden.

Contact

Training informatie

De unieke geaccrediteerde opleiding op HBO-niveau is gericht op het ontwikkelen van een groter systemisch bewustzijn en het zelfstandig kunnen werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen. Deze opleiding leert jou je eigen stijl te en tools te ontwikkelen, individueel of groepsgewijs. Je leert jezelf een basishouding te ontwikkelen, de diverse emoties (en dynamieken in organisaties) te onderscheiden en je kunt de drie natuurwetten herkennen en toepassen, privé en zakelijk. Omdat je continu met eigen cases werkt is deze zeer effectief. De theorie ondersteunt je praktijk in deze opleiding. Persoonlijke ontwikkeling maakt deel uit van deze opleiding die wordt afgesloten met een praktijkexamen. Hierin laat je zien dat je in staat bent een klant de juiste vraag te laten formuleren, de opstelling in te zetten en te begeleiden naar een inzicht, om deze vervolgens te beeindigen. De opleiding wordt gegeven door Jan Busschers en Maries Ligtvoet.

Contact

Online e-Academy informatie

Vanwege de Coronapandemie geven wij steun in moeilijke tijden!

Als ondersteuning van jouw proces bieden wij je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Ynnergy online. Met jouw unieke inlogcode kun je gratis in je eigen tempo gebruikmaken van 7 online lessen. Hierin helpen diverse (lichaamgerichte) oefeningen jou om meer rust, ontspanning en balans te ervaren. En leer jij je meer met je persoonlijke kracht te verbinden.

Love & light Academy

Ervaringen van anderen

Wij worden hier zo blij van

Yvonne C. - Projectleider wonen -

Bekijk ervaring

Zorgvuldige en sensitieve begeleiding

Monique Rosier - Coach & Counselor -

Bekijk ervaring

Heel veel geleerd. Veel nieuwe inspiratie gekregen. Fijne mensen

Nicole H. - Manager Marketing & Sales -

Bekijk ervaring

Beste opleiding ever: Niemand heeft me ooit geleerd wie ik ben

Karel H. - Arts en fysiotherapeut-

Bekijk ervaring

Enerverend en transformerend, heel veel geleerd. Vooral over mijzelf als mens. Vanuit SKJ aan deze opleiding begonnen en zet nu het systemisch werken in als POH-er, één op één met patiënten.

Ina K. - POH kind en gezin Huisartsartsenpraktijk -

Bekijk ervaring

Beetje eng én confronterend. Maar alles met een traan en een lach. Super!

Klaas S en Pleun F.- Kindertherapeuten -

Bekijk ervaring
Kosten

De kosten van deelname bedragen € 3.250,- inclusief verblijfskosten, water, koffie en thee, BTW vrijgesteld.  De 3 boeken van auteurs Maries Ligtvoet en Jan Busschers zijn inbegrepen. 
10 % online boekingskorting

Offerte

Veel cliënten volgen deze opleiding in het kader van hun uren duurzame inzetbaarheid of binnen hun persoonlijk ontwikkelingsbudget. Vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding van de werkgever. Wij maken graag een maatwerkofferte voor je op. 

Contact

Vergoeding

Fiscale aftrek van studiekosten en scholing wordt is afgeschaft in 2022. Het STAP-budget is in aanvraag.  Jij bent je zaak, werk harder aan jezelf dan aan je zaak! Persoonlijke groei resulteert altijd in relationele en zakelijke ontwikkeling en een betere gezondheid. Je ontwikkelt competenties die je functioneren en communicatie versterkt! Vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding van de werkgever.

Meer over vergoedingen. 

Plaats & data

Klik op + voor de data:

Ynnergy - Vught (Den Bosch) landgoed Bleijendijk
2022-4 Practitioner Tijden
18 november (startdatum)
Vr/Za. 09:00 - 16:30
25 november
Let op: zaterdagen 22 april en 8 juli
16 december
13 januari
27 januari
10 februari
10 maart
24 maart
22 april
2 juni
30 juni
8 juli
Opmerking: Nog 2 plekken
2022-5 Practitioner Tijden
2 december (startdatum)
Vr/Za. 09:00 - 16:30
16 december
Let op: extra data: 18 (gewijzigde startdatum) en 25 nov 2022.
13 januari
Let op: zaterdagen 22 april en 8 juli
27 januari
10 februari
10 maart
24 maart
22 april
2 juni
30 juni
8 juli
Opmerking: Vooraf graag tel. overleg
2023-1 Practitioner Tijden
31 maart (startdatum)
Vr/Za. 09:00 - 16:30
7 april
Let op: zaterdag 25 nov 2023
21 april
26 mei
9 juni
23 juni
7 juli
8 september
22 september
13 oktober
17 november
24 november
Opmerking: Nog voldoende plek
Schrijf je direct in        Ik wil eerst kennismaken
Contact

Wil je meer informatie over deze training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


* = Verplicht veld
Waarom Ynnergy
 • Hoge klantscore
 • Verandering gegarandeerd
 • Uniek helend proces
 • Persoonlijk en liefdevol
 • Ruim 20 jr ervaring
Persoonlijke contact

Heeft u nog vragen over deze training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

073 7515 075

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.