Opleiding Familieopstellingen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging als professional?

Zoek je meer inspiratie, zakelijke en persoonlijke groei en ontwikkeling? Wil jij je verder verdiepen in het Systemisch Werken en eventueel zelf met de principes leren werken? Wij bieden de geaccrediteerde opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen aan met als doel om diepgaande inzichten te krijgen in de verschillende  werkvormen. Deze opleiding biedt jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en jouw eigen werkwijze, stijl en tools te ontwikkelen. Of je nu in een ondersteunende rol of leidinggevende rol werkt. Je volgt de opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen in Vught, Brabant.
Wij vinden persoonlijke aandacht binnen de jaaropleiding erg belangrijk en hebben daarom een maximale groepsgrootte van 15 personen.

DE OPLEIDING DIE 2 MAART START ZIT VOL.
INSCHRIJVEN VOOR OPLEIDING DIE 23 NOVEMBER 2018 START TOT 1 JUNI € 300 VROEGBOEKKORTING. ZIE VERDER

Ga direct naar:

Accreditatie opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen

KTNO 
  NOBCO   Afbeeldingsresultaat voor logo skj
Deze jaaropleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen op HBO niveau is geaccrediteerd door de NOBCO, KTNO en het SKJ. De NOBCO heeft 24 PE punten toegekend aan deze opleiding, het SKJ waardeert deze met 85,5 punten. Daarnaast is de KTNO-erkende jaaropleiding geaccrediteerd met 7 ECTS-punten.     


Voor wie

Deze jaaropleiding staat open voor diegene die werkzaam is als manager, therapeut, coach, psycholoog, pedagoog, arts, docent, maatschappelijk werker, procesbegeleider, hulpverlener en voor iedereen die interesse heeft om zich als mens verder te ontwikkelen. 

Ben je op zoek naar verdieping, zakelijk of privé en wil je nieuwe tools ontwikkelen? De praktische opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen helpt jezelf beter te leren kennen en is geschikt voor iedereen die persoonlijk wil groeien en een betere professional wil worden in het coachen, begeleiden en in het aansturen van mensen.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Wel is ervaring met persoonlijke ontwikkeling gewenst. De docenten geven na aanmelding op basis van de vermelde ervaring een persoonlijk advies om vanuit een goede basis als opsteller te kunnen gaan werken. Het is voor de opleiding niet noodzakelijk om in de werksituatie of zakelijke rol leidinggevende verantwoordelijkheid te dragen.

Inhoud opleiding familieopstellingen

Tijdens deze opleiding familieopstellingen en organisatieopstellingen leer je te werken met de natuurwetten, de verschillende vormen van opstellingen, de basishouding als opsteller, de verschillende systemische principes. Tevens leer je zelf kleine en grote opstellingen te leiden voor organisaties en individuen. Daarnaast krijg je concrete en praktische tools aangereikt. De volgende punten komen aanbod tijdens de opleiding:

 • Wat wil je bereiken en welke drijfveren zijn voor jou belangrijk
 • Ontwikkelen juiste mindset en focus, zakelijk of privé
 • Welk blokkades, blinde vlekken houd je (on)bewust in stand
 • Systemische (natuur)wetten en principes en hoe deze werken in jouw leven
 • Werken met familieopstellingen, relatieopstellingen, organisatieopstellingen  en zogenaamde tafelopstellingen; een aanrader voor elke coach of therapeut
 • Zelfstandig opstellingen te leiden
 • Leren de ‘juiste’ keuzes te maken voor je baan (of eigen bedrijf): hoe doe je dat en hoe weet je nu wat de juiste keuze is? 
 • Breng je eigen cases in, zakelijk, relationeel of privé en ontwikkel diepe inzichten op de onderliggende dynamiek

In deze opleiding reiken we je alle handvatten en extra technieken aan vanuit het systemisch werk en we bieden je inzicht in je eigen persoonlijke proces, waar nodig. 

Competenties

10  competenties die versterkt worden tijdens de opleiding:

 • kennis versterken
 • brede inzetbaarheid
 • analyse en inzichten
 • professionalisering doorvoeren
 • zelfstandigheid vergroten
 • probleemgericht werken
 • sociaal-communicatieve vaardigheden
 • omgaan met emoties
 • vertrouwen ontwikkelen
 • creativiteit en complexiteit in handelen

Data opleidingen 2018 en 2019

De jaaropleiding I-2018 start op 2 maart 2018. VOL

2 maart 2018
16 maart 
30 maart
13 april
21 april
18 mei
29 juni 
6 juli 
24 augustus
31 augustus
7 september
21 september
Tijdstippen: van 09:00 - 16:30 uur


2 MAART ZIT VOL
23 NOVEMBER NU INSCHRIJVEN MET € 300 VROEGBOEKKORTING TOT 1 JUNI

 

Let op: De jaaropleiding II-2018 start op 23 november 2018

23 nov 2018 
14 dec
21 dec
11 jan
25 jan
8 febr
22 febr
22 maart
12 april
26 april
17 mei
7 juni

IK schrijf me in € 300,- vroegboekkorting


De jaaropleiding I-2019 start op 15 maart 2019

15 maart 2019
29 maart
5 april
19 april
24 mei
14 juni
21 juni
28 juni
23 aug
30 aug
13 sept
20 sept

De jaaropleiding II-2019 start op 15 november 2019

De jaaropleiding II-2017  is gestart op 17 november 2017 (12 dagen)VOL

17 november
24 november
8 december
12 januari 2018
26 januari
23 februari
23 maart
20 april
25 mei
8 juni
15 juni
22 juni 

Duur opleiding: 84 contacturen over 9 kalendermaanden. Het gemiddeld aantal contactuur per dag is 7 uur. Daarnaast is 20 uur intervisie (bv 5 dagdelen groepsintervisie van 4 uur) verplicht. Schrijf je direct in via het contactformulier onderaan deze pagina of neem contact op via info@ynnergy.nl.

073 751 5075 CONTACT

Locatie omgeving Noord-Brabant

De opleiding wordt gegeven in de omgeving van Den Bosch, op landgoed Bleijendijk te Vught.

Het volledige adres van de werklocaties op het private landgoed Bleijendijk zijn:

't-Jagershuis' en 'De Koestal'
Sint Michielsgestelseweg 22
5261 NH Vught (Brabant)

Prijs

De totale kosten van de opleiding bedragen €2.295,-. Dit is inclusief de verplichte (drie boeken van Ynnergy) literatuur, koffie, thee en water, excl 21 % BTW.  Lunch wordt in gezamenlijkheid genuttigd.
 

Toetsing en examen

Gedurende de opleiding worden de kwaliteiten en ontwikkelingen gemeten door middel van observatie. De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen die beoordeeld wordt door één van de docenten. Er wordt na examinering een erkend certificaat uitgereikt op naam onder vermelding van de instellingen die deze opleiding hebben geaccrediteerd.

Accreditaties:
161114-Yy-077 Is het kenmerk van de NOBCO. Er zijn 24 PE punten toegekend.
De toekenning is geldig tot en met 24-2-2019.  Tevens is deze opleiding erkend door het KTNO en geaccrediteerd met 7 ECTS-punten. En ook de SKJ geaccrediteerd tot en met 2020 en gewaardeerd met 85,5 pt.

De docenten stellen zich voor

Deze opleiding wordt gegeven door Jan Busschers en Maries Ligtvoet. De harten van Jan en Maries liggen in het werken met familieopstellingen en organisatieopstellingen omdat dit de beste methodiek is om snel bij de kern van een probleem te komen. Vooral de combinatie van deze techniek met Innerlijk Kindwerk-Ademen en NLP (Werken met delen) en de ‘speelse’ manier waarop zij werken levert veel meerwaarde.
Jan en Maries werken samen met een aantal gasttrainers die vanuit hun eigen expertise een grote meerwaarde leveren aan deze opleiding.

‘De snelste weg is de beste weg’

Testimonials

“Ik heb al zoveel vakgerichte opleidingen en trainingen gedaan. Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Ik ben zo blij met deze 'opleiding in professionele ontwikkeling en menswording', ik ben werkelijk aan het veranderen, krijg diepe inzichten en kan er zoveel mee op het werk èn in mijn privéleven. Ik beveel het onze professionals van harte aan"

M.A. Hoofd Personeelszaken

Aanmelden voor de opleiding familieopstellingen

We hebben een paar keer per jaar Kennismakingstrainingen Familieopstellingen. Zie hiervoor onze agenda

073 751 5075 CONTACT

Wil je meer informatie, vul dan onderstaand contactformulier in. 

Contactformulier

 1. *Verplicht

"Magisch en Inspirerend voor jezelf en anderen "