Verandering gegarandeerd
Uniek helend proces
Persoonlijk en liefdevol
Ruim 20 jr ervaring
9,2
Hoge klantscore

Stap budget

Alles over STAP-subsidie

Goed nieuws voor bestaande en vooral nieuwe cliënten van Ynnergy! Vanaf 2022 kun je namelijk jaarlijks maximaal €1.000,- subsidie krijgen om jezelf te ontwikkelen. De subsidie heet 'STAP' en wordt uitgevoerd door het UWV. STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven zich te ontwikkelen.

Is je opleiding duurder dan €1.000? Dan betaal je de rest zelf. Is de opleiding € 1.000,- of goedkoper? Dan betaalt het UWV het hele bedrag. Wacht niet te lang met het aanvragen van deze subsidie, want op is op. Let goed op de aanmelddata.

Tijdvak / Startdatum 


UWV-STAP kent telkens tijdvakken van 2 maanden waarbij op de eerste werkdag van dit tijdvak subsidie kan worden aangevraagd. En helaas OP = OP. Zie hieronder de data. Per tijdvak gelden startdata. 

Tijdvak 1, 2, 3 en 4 zijn VOL/budget is op.
Let op: zit klaar op onderstreepte datum met je aanmeldingsbewijs

Tijdvak 4:  1 sep - 31-okt / startdatum 29 sep - uiterlijk 31 jan 2023 = VOL
Tijdvak 5:  1 nov - 31 dec / startdatum 29 nov - uiterlijk 31 mrt 2023
 


Wil je zeker zijn van deelname?

Schrijf je in voor de opleiding van jouw keuze en betaal dan direct. Veelal ontvang je bovendien een aantrekkelijke korting. Je bent bovendien verzekerd van deelname in de opleiding. Na inschrijving ontvang je een mail met daarin een link naar de vragenlijst die je in dient te vullen om het aanmeldingsbewijs te ontvangen.
Hieronder staan de links naar de betreffende opleiding.

Wil je rechtstreeks STAP budget aanragen?

Schrijf je dan in voor de gewenste opleiding. Dat kan met onderstaande link naar de betreffende opleiding. Na inschrijving ontvang je een mail met daarin de link naar de vragenlijst. Vul deze in en je ontvangt het aanmeldingsbewijs.

Kies de opleiding van jouw keuze, schrijf je in en vraag het STAP- aanmeldingsbewijs aan:

A: Basisopleiding  familieopstellingen  'Ynzicht'

B: Practitioner  familie - en organisatieopstellingen

C: Master practitioner familie-organisatieopstellingen

Opleiding persoonlijk leiderschap

Opleiding healer practitioner

 4 daagse basisopleiding Systemisch kindercoach 

óók kun je een STAP-budget aanvragen voor de:

Online opleiding familie-organisatieopstellingen

Heel graag tot ziens!

 

Lees meer over STAP-budget bij Ynnergy:

Ynnergy is voor de STAP-subsidie een erkend opleidingsinstituut. Let op:

Omdat het bij STAP om een subsidieregeling gaat vragen wij echter, anders dan menig STAP- aanbieder, om de kosten van een opleiding bij inschrijving te betalen om zeker te zijn van deelname. We geven je een aantrekkelijke korting van bij directe inschrijving als je het bedrag in één keer voldoen. Na toekenning en uitbetaling van het UWV krijg je het subsidiebedrag (max. €1.000,- per kalenderjaar) door ons uitgekeerd als creditbetaling op je rekening.

 

Hoe werkt het inschrijfproces voor een STAP-opleiding bij YNNERGY?

 

Stap 1: Kies één van onze (STAP)opleidingen die hierboven staan genoemd. Selecteer de gewenste data en schrijf jezelf in! Kies in de mail die je ontvangt de betaaloptie 'Direct betalen'. Je bent dan zeker van een plek. Selecteer bij bestelling: 'op factuur betalen' als je jouw deelname af laat hangen van het STAP-budget. NB: alleen bij directe online betaling ineens ontvang je een boekingskorting! 

Stap 2. Na je boeking (eventueel zakelijke betaling / op factuur betalen) ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat een link naar het invulscherm 'Stap-Aanmeldingsbewijs'. Hierin vul je voor de volledigheid (ev nogmaals) jouw privégegevens en de start- en einddatum van de opleiding van jouw keuze in. Je ontvangt daarna het STAP-aanmeldingsbewijs per mail (in pdf-formaat). PS: als je geen mail ontvangt kan deze in de spam terecht zijn gekomen; check dus je mailbox: 'ongewenste mail'.

Stap 3: Vraag digitaal bij het UWV een STAP-budget aan, via hun speciale STAP-portaal en log in met je DigiD. Voeg bij je aanvraag ons STAP-aanmeldingsbewijs toe als bijlage. De pagina waar je in kunt loggen is https://www.uwv.nl/stap/.

Let op: zit op tijd klaar en.... het is de overheid dus....op is op!

NB: Het UWV streeft er naar, je nog dezelfde dag antwoord te geven op je aanvraag. De ervaring leert dat veruit de meeste aanvragen voor STAP worden goedgekeurd.

 

WEES ER TIJDIG BIJ!  Het budget van 2022 wordt verdeeld over subsidierondes/tijdvakken van 2 maanden, die starten om 10:00 uur op:

1 mrt (budget is inmiddels vergeven)

2 mei (budget is inmiddels vergeven)

1 jul (budget is inmiddels vergeven)

1 sep (budget is inmiddels vergeven)

1 november

Tip: log (eerder) in met een extra computer en wacht.... soms duurt het lang op de site van het UWV, maar opnieuw op knoppen drukken vertraagt enkel het proces!

Je kunt STAP-subsidie aanvragen voor opleidingen die na 4 weken, maar binnen 3 maanden na deze periode (tekens 2 maanden vanaf genoemde datum) van start gaan. Hoewel wij jouw aanvraag ook aan het UWV doorgeven, MOET jij de subsidie zelf op die dag indienen bij het UWV. Dit doe je digitaal, met je DigiD.

Je kunt je altijd bij ons inschrijven voor opleidingen die later in het jaar starten. Maar de STAP-subsidie moet je dus zelf op 1 juli, 1 september of 1 november aanvragen.

Voorbeeld 1: Start jouw opleiding tussen 29 mei en 1 oktober? Vraag dan de subsidie aan op 2 mei.

Voorbeeld 2: Start jouw opleiding tussen 29 juli en 1 december? Dan kun je de subsidie aanvragen op 1 juli.

Voorbeeld 3: Start je opleiding in oktober, november, december 2022 of januari 2023? Dan kun je je nu bij ons inschrijven. Je STAP-subsidie vraag je dan op 1 september aan.

Als het budget in een periode op is, kun je in een volgende periode opnieuw een aanvraag doen. Bekijk hierna de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling STAP-budget voor meer informatie.
De 8 STAP-begrippen die belangrijk zijn kun je vinden op: https://stap.opleiding.nl/stapbudget

 

Waarom is er een STAP-budget?

DE BELASTINGAFTREK VERVALT IN 2022! Het STAP-budget vervangt de regeling waarbij je bij je aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af kon trekken. Sinds 1 januari 2022 zijn deze kosten niet meer aftrekbaar.

Note van Ynnergy; Helaas is het met de STAP-regeling niet gemakkelijker geworden. Sommigen nemen niet eens de moeite om het proces te doorlopen en melden zich aan omdat ze deelname belangijker vinden. Advies: overleg met je werkgever over deelname in het kader van permanente educatie of scholingsbudgetten.

 

Veelgestelde vragen
 

Ik wil mijn opleiding volgende week al starten. Kan ik dan ook de STAP subsidie aanvragen?

Helaas, dit is niet mogelijk. Sowieso moeten er volgens de regels van de STAP tenminste 28 dagen zitten tussen je aanvraagmoment en het startmoment. Daarnaast heeft de STAP per jaar 6 aanmeldmomenten. De ervaring leert dat enkele dagen na het aanmeldmoment de subsidiepot voor die periode op is. Er zijn dus 2 mogelijkheden:

1. Je start later met de opleiding, zodat je mee kunt doen via de STAP

2. Je start al wel volgende week, maar dan tegen het tarief dat op onze website staat (en zonder de STAP-subsidie).

 

Ik wil de STAP aanvragen voor een opleiding later in het jaar. Is dit mogelijk?

Dat is niet mogelijk omdat de opleiding binnen 3 mnd na aanvraag subsidie moet starten. Wel is het mogelijk om je alvast per mail aan te melden zodat je een voorlopige plek van deelname hebt. De populariteit van deze opleiding is groot waardoor je jouw plek mis kunt lopen als je die laat afhangen van de subsidie!
 

Het is aan jou om tijdig je subsidieaanvraag in te dienen door je tijdig definitief in te schrijven. Je ontvangt dan van ons het STAP aanmeldbewijs.

 

Wat gebeurt er als ik de STAP subsidie niet ontvang, moet ik de opleiding dan afnemen?

Nee, een STAP inschrijving is een voorlopige aanmelding. Jouw inschrijving is pas definitief als het subsidiebedrag is toegekend. Wordt het bedrag niet toegekend en je wilt toch deelnemen? Neem dan na de afwijzing contact met ons op.

 

Ik wil ook graag de iDeal online-boekingskorting hebben, hoe doe ik dat?

Dan betaal je direct bij inschrijving de factuur vooruit. De inschrijving is nu definitief en je bent verzekerd van een plek. Zodra de STAP subsidie is toegekend en de subsidie aan ons is uitbetaald, ontvang je het STAP subsidiebedrag voor jouw opleiding terug op jouw bankrekening.

 

Ik wil graag een opleiding doen via de STAP subsidie, hoe gaat dit precies?

Je kiest natuurlijk allereerst de opleiding uit die je wilt volgen die start binnen de termijn van 28 dgn en 3 mnd. Je schrijft je hiervoor in en betaalt direct waardoor jouw deelname definitief is.

Vervolgens ontvang je van ons een aanmeldbewijs in de aanloop naar de nieuwe subsidieronde. Dit is vaak een week voorafgaand aan de subsidieaanvraagdatum.

Op de dag van de subsidieaanvraag moet je (doe dit echt!) om 10.00 uur klaar zitten om je aanvraag in te dienen bij het UWV. Belangrijk: je hebt hier je DigiD voor nodig en het STAP aanmeldbewijs.

Zodra je door de wachtrij heen bent, kies dan allereerst Ynnergy. En vervolgens typ je een stukje van de naam van de opleiding. Heb vooral geduld, het duurt een paar seconden voordat alles in beeld is.

 

Hoe gaat de betaling van een opleiding met de STAP subsidie bij Ynnergy?

Bij inschrijving betaal je de kosten voor de opleiding direct waarbij je een online boekingskorting (via iDeal) ontvangt.

* Is de opleiding minder dan € 1.000,-? Dan hoef je (bij toewijzing subsidie van max. € 1.000,-) niets te betalen en ontvang je na toewijzing en door Ynnergy ontvangen subsidiebedrag, het door jou betaalde bedrag retour.

* Wanneer de opleiding meer kost dan € 1.000,-: dan ontvang je na toezegging van de subsidie het maximale subsidiebedrag (max € 1.000,- op jaarbasis) retour.
 

Moet ik de opleiding afzeggen als de subsidie niet wordt afgegeven?

Nee dat hoeft niet. Jouw deelname is verzekerd. Helaas ontvang je dan geen subsidie. Probeer in dat geval de factuur door je werkgever te laten verzorgen of neem contact op met Ynnergy voor de mogelijkheden. Kosten zijn belangrijk! Deelname met een goed gevoel vinden wij belangrijker.

Het mag wel. Binnen de wettelijke eisen kun jij je deelname afzeggen onder eventueel voorbehoud van verschuldigde kosten zoals vermeldt in onze algemene voorwaarden

 

'Deelname aan een opleiding van Ynnergy is een feest’. Zet dus de eerste stap!

 

Wees van harte welkom
Ynnergy Academy

 

 

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.