De mogelijkheden tot vergoeding

De kosten van persoonlijke ontwikkeling, training en coaching raakt vaak de zakelijke rol of functie. Bijvoorbeeld de toenemende werkstress, burn-outpreventie, persoonlijk leiderschap en persoonlijke effectiviteit. Jij neemt jezelf immers mee naar je werk!

In toenemende mate zijn werkgevers naast competentie-ontwikkeling gevoelig en daardoor bereid om te investeren in de ‘zachte’ kant van de mens; wie ben ik en wat wil ik? Helemaal als de doelstellingen in een offerte zakelijke effecten bevat. Ynnergy biedt daarom de mogelijkheid van een vrijblijvend kennismakingsgesprek en gratis offerte naar de werkgever; veelal onder de noemer 'Persoonlijke Effectiviteit'.

Vergoeding alternatieve therapie.
Omdat Ynnergy, Maries Ligtvoet; klinisch pedagoog en natuurgeneeskundige, lid is van de beroepsverenigingen RBCZ, SRBAG en de VIV, is gedeeltelijke vergoeding door de meeste zorgverzekeraars mogelijk als het gaat over individuele consulten. Deze vallen onder de aanvullende verzekering.  Lees meer over alternatieve geneeswijzen

IRO (Individuele Reintegratie Overeenkomst)
Je hebt een uitkering in het kader van de ziektewet of WAO. In het kader van re-integratie wil je coaching, therapie of behandeling. Je kunt dan bij de uitkeringsinstantie een zogenaamde IRO aanvragen. Met dat budget kun je bijvoorbeeld de Burn-out behandeling , training Persoonlijk Effectiviteit of coachingsessies volledig of gedeeltelijk financieren. 

Aftrekbaarheid voor belastingen
Als ziektekosten:
Kosten (van paramedici) die niet vergoed worden door uw verzekeraar zijn fiscaal aftrekbaar. In 2008 is de drempel, afhankelijk van uw inkomen, hiervoor flink omlaag gegaan, van 11% naar 1,65% van uw inkomen. Dit betekent dat bv. bij een modaal salaris van 31.000 euro alle ziektekosten boven de € 511,50 van de belasting afgetrokken mogen worden (boven de € 40.000 is de drempel 5,75 %).
Hebt u in 2012 of daarvoor kosten gemaakt voor behandeling door een paramedicus? Dan mag u deze kosten alleen aftrekken als u een verwijzing had van uw arts of als de behandeling onder begeleiding van uw arts heeft plaatsgevonden. Wij zijn zorgaanbieder, geen paramedici!

Kosten van persoonlijke ontwikkeling:
Kosten die jij zelf maakt in het kader van persoonlijke ontwikkeling zijn fiscaal aftrekbaar zoals: Training Persoonlijk leiderschap, training Persoonlijke effectiviteit of coaching in het kader van je carrière ontwikkeling (bijvoorbeeld om spreekangst te overwinnen, werkstress verminderen, time-management, vergroten mentale en emotionele weerbaarheid, Burn out preventie en behandeling). Deze kosten kunnen voor de belasting aftrekbaar zijn als scholingskosten.
Let op:
Je werkgever kan de kosten opvoeren onder de noemer arbokosten.

 

"makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel "