Wat is een familieopstelling?

Familieopstellingen is een methode die ons laat zien wat de onbewuste oorzaak achter ons gedrag en ons gevoel is. Deze methode gaat ervan uit dat gebeurtenissen (in het verleden) binnen een familie een grote invloed kunnen hebben op het welzijn van familieleden. Tijdens de opstelling wordt gebruikgemaakt van de techniek van de representatieve waarneming, waarmee we toegang krijgen tot het onderbewustzijn.

“Ik ben in korte tijd tot inzicht en een stuk heling gekomen door familieopstellingen, waarin ik als mens centraal stond. Ik werd begeleid door zeer professionele, deskundige en vriendelijke vakmensen, die weten waar ze het over hebben.” – Paul

Lees meer ervaringen

Is een familieopstelling iets voor mij?

Wil jij je leven of dat van je kind een andere wending geven op persoonlijk, relationeel of zakelijk gebied, maar lijkt het maar niet te lukken? Heb je het idee dat iets in je onderbewuste je tegenhoudt? Dan is een familieopstelling iets voor jou. Tijdens een opstelling krijg je inzicht in de onbewuste dynamiek van wat jou ervan weerhoudt om zelf aan het roer van je leven te staan. Het biedt oplossingen bij bepaalde problemen, bijvoorbeeld wanneer je:

  • Worstelt met familierelaties
  • Steeds vastloopt in werksituaties
  • Een onverklaarbaar verdriet voelt
  • Met onbeantwoorde levensvragen zit
  • Onverklaarbare lichamelijk klachten hebt
  • Niet weet hoe je om moet gaan met verlies

Wil jij weten of een familieopstelling jou kan helpen? Neem voor meer informatie of voor een gratis intakegesprek contact met ons op.

Neem contact op

“Zonder overdrijven kan ik zeggen dat door enkele familieopstellingen mijn huwelijk is gered. Uit de opstellingen kwam naar voren dat zowel mijn man als ik de onverwerkte bagage mee hadden gekregen van onze ouders waar wij elkaar mee onderuit haalden. Geen wonder dat we niet voor elkaar konden kiezen, terwijl we dat zo graag wilden. Het lukte niet. Na 2 familieopstellingen staan we beter op onze eigen plek in de relatie en kunnen we onszelf zijn. Sterker nog, we zijn weer bij elkaar en het gaat beter dan ooit.”

“Een paar opstellingen bij Ynnergy heeft me verder gebracht dan 20 jaar praten”

Lees meer ervaringen

Hoe ziet een familieopstelling eruit?

Tijdens een familieopstelling zijn er verschillende mensen aanwezig:

  • De vraagsteller: jijzelf
  • Representanten: andere deelnemers
  • Een begeleider of opsteller

Een vraag of probleem voorleggen
Het is belangrijk dat je een probleem ervaart waar je vanaf wilt. De vraag wordt vantevoren samen met één van de trainers scherp gesteld.

Representanten aanwijzen en opstellen

Representanten vertegenwoordigen personen uit het systeem, bijvoorbeeld je vader, een zus of jijzelf. Ook andere zaken kunnen een plaats krijgen in de opstelling: je huis, een ziekte of een product. Nadat je de representanten hebt aangewezen, mag je ze intuïtief in de ruimte opstellen.

Vaststellen van de dynamiek in de familie

De representanten kennen alleen de korte beschrijving van het probleem dat jij hebt ingebracht, maar op onverklaarbare manier voelen zij de emoties en de plaats van degene die zij representeren. Hier wordt een wetend veld actief. Niet uit te leggen. Dit moet je ervaren. De opsteller stelt gerichte vragen aan de representanten en voegt indien nodig elementen toe. Op die manier krijgen we inzicht in de problemen en dynamieken binnen het  systeem, de familie, de relatie, het gezin, de organisatie.

Inzicht krijgen in je problemen

Wanneer de problemen en dynamieken binnen de familie duidelijk zijn, kan jij zelf gaan deelnemen aan de opstelling. Zodra het beeld en de opstelling klopt, zullen alle deelnemers dit voelen. Na de opstelling voel je je waarschijnlijk rustiger en lichter. Eén opstelling is vaak niet voldoende, daarom kiezen wij ervoor om je mee te nemen in proces. Dat is vele malen effectiever dan één opstelling.

Wil jij meer weten over familieopstellingen of wil je een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt je ook meteen inschrijven voor de workshop familieopstellingen.

Neem contact op

"Eén ervaring doet meer dan duizend woorden "