bevlogen en
liefdevol

helende opstellingen
blijvende verandering
persoonlijk en liefdevol
ruim 25 jr ervaring
9,3
Hoge klantscore

Maries

Directeur
Maries

Na 25 jaar eigen persoonlijke ontwikkeling en heel veel werkervaring heb ik samen met Jan Busschers, mijn partner, een prachtig opleidings- en trainingsinstituut opgebouwd. Per jaar helpen wij tientallen mensen om zichzelf neer te zetten in deze wereld zoals ze bedoeld zijn. Daarnaast helpen we zo’n 50 coaches per jaar om een betere coach te worden, om de beste coachtools te ontwikkelen waarmee ze zo snel mogelijk naar de kern van het probleem gaan. Dit doen we door ze de technieken van familieopstellingen en organisatieopstellingen bij te brengen in combinatie met NLP technieken, lichaamswerk en het o zo belangrijke innerlijk kindwerk. Werken in het onderbewustzijn: Daar ligt de verandering  en bevrijding van oude patronen. Want als ze het al hadden willen veranderen, hadden ze dat dan toch allang gedaan ….

Ervaringsdeskundig: Van depressie tot eigen kracht

Toen ik in een zware depressie terecht kwam, mijn partner èn mijn zelfvertrouwen verloor dacht ik dat ik voor altijd verloren was, maar ik vocht terug, deed er alles aan om weer in mijn zelfvertrouwen te komen en dat is gelukt. Meer dan dat. Het leven is mooier dan ooit. Doodgaan of leven: ik koos in een zwarte periode voor leven, ging dwars door heel veel verdriet, angst en pijn heen, greep alle strohalmen aan om weer bij het leven te komen, en vond het via persoonlijke ontwikkeling, via het doorbreken van allerlei beperkende overtuigingen en emoties,  in mezelf. 
Wat was ik ver van mezelf afgeraakt. Ik was alleen maar naar buiten gericht: feesten, vriendinnen en pleasen van anderen. En ik raakte steeds meer van mezelf verwijderd. Ik was bang voor andere mensen en van wat zij wel niet zouden zeggen. Ik denk dat ik een tijdje psychotisch was. Spoelde alle pillen die ik van de huisarts kreeg door de w.c. De diagnoses die ik vanuit de hulpverlening naar me toegeslingerd kreeg gooide ik overboord en zocht en vond waar ik zo naar op zoek was. Mezelf.

Ik moest er maar mee leren leven...

Ik was na deze zware periode in mijn leven alleen maar moe. Ik had al van alles gedaan. Mijn huisarts zei dat ik er misschien maar mee moest leren leven: ik zei nee. Daar ga ik niet mee leren leven en zocht verder en vond; mezelf. Alleen maar via persoonlijke ontwikkelingstrainingen op alle gebieden: denken – voelen en doen. Dus mentale – emotionele en fysieke ontwikkeling hebben me erdoor geholpen. Ben nooit meer moe. Behalve als ik vanuit enthousiasme iets te hard gewerkt heb. Ik kwam erachter gedurende mijn eigen ontwikkelingsweg dat ik zeer hooggevoelig was, dat het daarom ook zo’n lange tijd niet goed met ging. Ik wist gewoon niet wat er gaande was. Ik ontdekte er een opdracht in, een missie, mijn missie: Anderen helpen bij zichzelf uit te komen en te gaan vertrouwen op zichzelf en zichzelf totaal te gaan liefhebben.

En ja dan komt er een moment dat je denkt: Zo kan het niet langer – het moet anders kunnen. Ik greep mezelf bij de lurven, en begon weer dingen te ondernemen. Terwijl ik vastzat in angst, ging ik toch nieuwe zaken aanpakken. Ik begon weer afspraken te maken, nieuwe opleidingen te doen en vooral opleidingen persoonlijke ontwikkeling hebben me alles gebracht. Ik leerde mezelf kennen: totaal. Leerde over mijn achtergrond en mijn vastgezette emoties en overtuigingen. Leerde over hoe ik in mijn hoofd vast zat en hoe ik daar uit kon komen. Hard werken was het. Het ging niet vanzelf, maar het heeft me alles en veel meer gebracht dan waar ik ooit van heb durven dromen.

Ik heb keuzes gemaakt

Ik heb het besluit om het anders te gaan doen, verschillende keren in mijn leven genomen. Want natuurlijk viel ik ook terug en val ik soms nog steeds weleens terug. Het leven is gewoon niet alleen maar fijn. Maar zo’n diepe depressie met diepe vermoeidheid, heb ik nooit meer gehad. Gewoon omdat ik mijn leven anders ging inrichten. Ik zette stappen waarmee ik voor mezelf koos, dwars door allerlei angsten heen: mijn baan en ‘schijnzekerheid’ opzeggen bijvoorbeeld, een eigen bedrijf opzetten, iets gaan doen waar mensen raar tegenaan keken. Ik ging mijn hart volgen. Ik durfde mijn hart te gaan volgen. Ik durfde in het diepe te springen. Terwijl iedereen mij, die zo diep had gezeten, me met argusogen bekeek. Nooit meer zal ik niet meer voor mezelf kiezen. Nooit meer zal ik mezelf verloochenen. Nooit meer zal ik me iets aan laten praten.

Wat ik nodig had was zelfvertrouwen, de verbinding in mezelf, de verbinding maken in mijn eigen lijf, vertrouwen op mijn eigen kracht en vooral mezelf heel erg liefhebben. Ik had het nodig om uit te komen op de allerdiepste laag in mezelf. Ik had het nodig om emotioneel volwassen te worden, mezelf te bevrijden van emoties en belemmerende oude patronen uit mijn geschiedenis, zodat ik voortaan mijn eigen eigen-wijze weg kon gaan. Ik ging op zoek naar een beter leven. Wist toen nog niet dat dat alleen in mezelf opgesloten lag. Wist toen ook nog niet dat ik alles al in me had (vanuit NLP zeggen we: iedereen heeft alle hulpbronnen in zich, ze zijn alleen geblokkeerd). Wist toen nog niets van persoonlijke ontwikkeling en wat dat zou opleveren. Maar ik pakte alles aan waarvan ik voelde: Hé, dat kan me verder helpen. Allerlei cursussen op het gebied van onbewuste emoties en overtuigingen, Qigong training om de verbinding in mijn lijf te voelen. Als hooggevoelige kwam ik erachter dat bepaalde energetische oefeningen vanuit de Qigong enorm goed voor mij waren. Dat ik energie kon uitwisselen. Oude opgeslagen energieén die zich in al mijn cellen hadden vastgezet, maar ook energie in mijn lijf vervuilde doordat er zoveel in mij binnenkwam wat van de ander was. Dat ik mij kon verbinden met een groot helend veld. Dat ik, dat wat mij onbewust vasthield, kon loslaten door het HEEL principe (Herkennen – Erkennen – Expressie geven aan – Loslaten). Dat ik het eeuwenoude (vooral vrouwen-) patroon kon gaan doorbreken: 'Ik en de ander'. Dat niet de ander belangrijker was, maar dat ikzelf de belangrijkste persoon op aarde ben. Dat 'IK' ertoe doe in deze wereld. Dat ik er helemaal mag zijn. Dat oude patronen zoals oude emoties en overtuigingen vaak zitten opgeslagen in een deel van ons: het innerlijk kind deel. En dat zo’n deel ons over kan nemen als we er geen bewustzijn op ontwikkelen. Dat het een zoektocht was, in wat er precies in mij  gebeurde en hoe dat bij mij werkte. Ik ontdekte hoe ik daar mee om kon gaan en hoe dat zo enorm helend werkte. Ik ontdekte hoe ik mezelf nog meer en meer kon liefhebben en hoe dat mezelf liefhebben de basis vormt voor mijn diepe geluk en grote succes.

Toen viel het allemaal op zijn plek

Alles viel op zijn plek toen….. ik weer in mijn gevoel terecht kwam. Toen ik me heb kunnen verbinden met mijn lijf. Daarin een patroon heb kunnen doorbreken. Maar ook toen ik emoties die ik met me meedroeg, die niet van mij waren, los kon laten en terug kon geven waar ze thuis hoorden, bij mijn moeder. Toen ik erachter kwam dat ik emotioneel voor haar verdriet had gezorgd wat ik met me meedroeg. Toen ik daardoor pas op mijn eigen plek als kind terechtkwam. Toen ik erachter kwam hoe vaak het innerlijk kind in mij actief was en mij overnam. Toen ik dit helemaal doorgrond heb, hoe deze innerlijk kind dynamiek werkt in mij. Wat er allemaal bij mijn innerlijk-kind deel hoorde aan belemmerende emoties en belemmerende overtuigingen. Toen ik emotioneel,mentaal èn fysiek meer vertrouwen ontwikkelde.

Eerst voor mijzelf zorgen en van daaruit voor een ander..

Toen ik leerde energie uitwisselen en los kon laten; dag in dag uit wat ik had opgepikt uit mijn omgeving, maar niet van mij was. Toen ik het patroon 'IK en de Ander' ontdekte in mij en hoe dat werkte. Ik was altijd bij de ander. Toen ik uit mijn comfortzone ben gestapt en zaken ben gaan doen waar ik bang voor was. Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost. 
Het heeft alles te maken met dat ik thuisgekomen ben bij mezelf, mijn ware zelf, en nu doe waar ik voor bedoeld ben: anderen bij zichzelf thuisbrengen. The best place to be.

De transformatie die ik heb doorgemaakt is gigantisch geweest. Na mijn zware depressie en diepe diepe angsten ben ik nu uitgegroeid tot een zelfverzekerde vrouw die heel goed is in haar vak.  Ik weet wie ik ben, wat ik wil, wat ik te doen heb in deze wereld. Ik ken mezelf, mijn valkuilen en sterke punten. Ik heb me met mezelf verbonden in totale acceptatie. Ik ben mezelf steeds meer gaan liefhebben en realiseer me dat dat voorwaarde is om het goede naar me toe te laten komen. Dit alles door persoonlijke ontwikkeling, door bewustzijnsontwikkeling, door het werken in het onderbewustzijn. Want als het al hadden geweten, hadden we het toch allang veranderd.

En dan kom je uit bij je missie

Mijn missie is om anderen te helen en in een heel diep zelfvertrouwen, zelferkenning en zelfliefde te brengen. Mensen zijn geboren om gelukkig te zijn. Om blij te zijn met wie ze in wezen zijn. Om zich te verbinden met hun ware zelf. Om samen te vallen met hun eigen beste versie. Om steeds meer uit te komen bij Licht en Liefde wat ze zelf zijn. We hebben alles al in ons. De blokkades mogen opgeheven worden. Dat is mijn missie, mijn opdracht, voor mezelf en anderen: graven, talenten opdelven en mensen op HUN EIGEN PAD te brengen. Daar worden mensen gelukkig van. Dan komt er steeds meer moois op hun pad. Ik investeer hier iedere dag in, omdat dit mij gelukkig maakt, Ik val hierin samen met mezelf. Ik heb van mijn hobbie mijn werk gemaakt. En ik voel me rijk. Het voelt zo goed. Ik kan niet anders dan zo bezig te zijn. Hier ben ik voor bedoeld. Dat heb ik de wereld in te brengen: anderen het leven te laten leven waarvoor ze bedoeld zijn.

- Maries Ligtvoet -

Contact

Stuur e-mail

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.