Laat je inspireren door
onze blogartikelen

Verandering gegarandeerd
Persoonlijk en liefdevol
Uniek helend proces
Langdurig effect
9,2
Hoge klantscore
Donderdag 15 juni 2017

Praten alleen helpt niet, dit wel

Een client vertelt:

"Laatst vroeg iemand mij wat levert die Innerlijke reis  van jou je eigenlijk op? Een heleboel, en direct flitste er van alles door mijn hoofd, wauw écht een he-le-boel!

Te beginnen bij de workshop ‘familieopstellingen’. Hier kreeg ik diepe inzichten in mijn familiegeschiedenis en hoe vast ik zat in de verkeerde rol/positie binnen het gezin waarin ik opgroeide. Ik had de rol van mijn moeder overgenomen en droeg ook nog eens haar zware lot. De negatieve patronen die hieruit zijn ontstaan en die mij al vele jaren in de weg zitten/zaten werden nu nóg veel duidelijker zichtbaar én vooral voelbaar dan tijdens de vele therapieën die ik volgde tijdens mijn langdurige re-integratie.

Na de workshop ben ik gaan deelnemen aan de training, daar zit ik nu middenin, en daarin kan ik de diepte in met mijn problemen, patronen en overtuigingen. Ik voel, ervaar en maak contact met dat wat er is in mij dat mij zo belemmert in mijn werk voor de klas. Ik ga dwars door alle verdriet, onzekerheid, onmacht, boosheid en pijn (ook lichamelijk) heen. En dat brengt helderheid in mijn hoofd, rust, ruimte in mijn lijf (echt letterlijk),zelfvertrouwen, een gevoel van ‘ik ben oké’ en ik kan mijzelf helpen van binnenuit bij onrust.

In mijn werk voor de groep (met 87% zorg rondom sociaal-emotioneel leren op een reguliere basisschool) merk ik meer rust bij mezelf, stabiliteit en ik krabbel sneller op wanneer er iets tegenzit. Voorheen kon ik hier dagen in blijven hangen en had dit ook vervelende gevolgen voor mijn privéleven. Nu kijk ik ernaar en houd mezelf terug. Niet alles is van mij. Doordat ik steviger sta, openen leerlingen zich voor mij en maken sneller verbinding met mij. Dat komt omdat ik nu met milde blik achter het gedrag van het kind kan kijken. Hier ligt wellicht een (familie)systeem overhoop en dat kan ik niet oplossen voor de leerling, maar ik kan wel met compassie en geduld deze leerling begeleiden. ‘Ja, ik heb je gezien en je bent oké. Het is je gedrag dat je in de weg zit.’

Ik ben de training gaan volgen voor mijn werk als leerkracht, maar kon van tevoren niet bedenken wat voor verbluffende uitwerking dit zou hebben in mijn privéleven. Ik ervaar meer geduld in mijzelf en de communicatie is verbeterd. Wij zijn als gezin in de juiste positie aan tafel gaan zitten. Met de klok mee, vader, moeder, oudste zoon en jongste zoon. Wauw, wat een verschil dat maakt! Er is veel meer verbinding en liefde voelbaar en zichtbaar. Ik zit nu naast mijn partner, dat geeft een gevoel van gelijkheid en ‘samen doen we dit’. Voorheen zaten we tegenover elkaar. Onze zoontjes zitten nu tegenover ons. Wij zijn er vóór onze kinderen. We kunnen elkaar goed aankijken en hebben de leukste gesprekken aan tafel, er is rust en gezelligheid. De moeite van het proberen waard! Tussen mij, mijn partner en zoontjes voel ik meer liefde stromen. Ik wist niet dat dit gevoel op deze manier bestond!

Sinds de start van de training is er een verandering in mij op gang gebracht, die op alles en iedereen zijn positieve uitwerking heeft. Natuurlijk zijn er momenten van terugval of even stilstaan, maar deze duren niet lang. Ik heb de tools in handen om sneller terug te gaan naar mijzelf. Zo voel ik beter wat ik nodig heb, wat mijn rol in de situaties is en welke stappen ik moet zetten om dichter bij datgene te komen waarvoor ik hier ben.

Kort: door middel van ynnergy's lichaamswerk, de diephelende familieopstellingen rondom vastzittende onbewuste emoties en overtuigingen, werken met mijn innerlijk kind én de breakthrough (dagelijkse oefening) help ik mijzelf in het stellen van grenzen zonder hier last van te hebben, neem ik mijn positie in, leer ik voelen waar mijn kracht ligt, voel ik mij gelukkig op mijn plek in ons gezin en kan ik de toffe juf zijn die leerlingen helpt te groeien. De kracht van Ynnergy ligt in het combineren van al deze zaken en ze kijken naar jou, wat jij als persoon nodig hebt. Iedereen is namelijk anders.

Deze training zou ik iedereen willen aanbevelen die nog niet happy is met zijn/haar eigen leven. Ook al mijn collega's in het onderwijs, alle leerkrachten, zowel bij uitval als preventief. Maar ook ouders met kinderen die last hebben van hun gedrag. Kijk je familie-geschiedenis aan en los het samen op!

Als je alles al geprobeerd hebt óf als je niet te veel tijd, energie en geld wilt verspillen aan een lange zoektocht naar wat zou kunnen werken voor jou, ga dan eens praten met Jan en Maries!
Dat gaat jou echt helpen!!"

Dit vonden we zo'n mooi verhaal dat we het op het internet hebben gezet. 

Als jij eens wilt praten: Welkom voor gratis kennismakingsgesprek. Klik hier

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.