mag liefde stromen
in mens en organisatie

blijvende verandering
helende opstellingen
persoonlijk en liefdevol
ruim 25 jr ervaring
9,3
Hoge klantscore

Over familieopstellingen bij Ynnergy

Ynnergy, het is niet zomaar een naam. Het draagt de belofte in zich van een beter leven. 
Wil jij groeien als ondernemer of als professioneel mensenwerker, je zelfsturing of zelfmanagement verbeteren, wezenlijke verandering ervaren of dat voor anderen mogelijk maken? Wil jij je inzetbaarheid vergroten door persoonlijk leiderschap en zelfbewustzijn over jezelf te ontwikkelen? Wil jij jouw zakelijke en professionele werkzaamheden verbreden door systemisch te leren denken en werken? 

 

Familieopstellingen bij Ynnergy

Allereerst doen wij véél meer dan familieopstellingen alleen zoals emotioneel gericht lichaamswerk, ademen, Chineng-Qigong, NLP, NEI etc. Hoe geweldig de methodiek familieopstellingen ook is en kan werken, het gaat altijd over bewustwording, integratie en heelwording als mens. Dat kunnen alle mensenwerkers die wij inmiddels hebben opgeleid voluit beamen. Wij doen daarom geen losse familieopstellingen bij nieuwe cliënten!
 

Waarom dan familieopstellingen bij Ynnergy?

De beschijving van en toelichting op familieopstellingen die wij geven: het werken met familieopstellingen maakt de onbewuste dynamiek zichtbaar. Het kan als je terecht komt in helende opstellingen ook je leven transformeren. De naam familieopstellingen zet echter vele mensen op het verkeerde been: je werkt niet met je échte familieleden! Dat doe je wel met bijvoorbeeld Systeemtherapie. Overigens is familieopstellingen een techniek of methodiek die meerdere werkvormen kent. Het maakt de 'onderstroom' zichtbaar én vooral tastbaar in een systeem: een relatie, een gezin, een individu, een organisatie. Familieopstellingen geven inzicht, je ontwikkelt handvatten en tools om zaken in je leven, die je vasthouden of beperken, werkelijk te veranderen. Jouw leven kan alleen maar beter worden als je jezelf leert kennen, als je weet wie je bent en ballast kunt loslaten.

"Ieder woord wat eraan gegeven wordt, doet het wezen ervan tekort"
 

Helende familieopstellingen bij Ynnergy 

 


Gratis e-book Familieopstellingen 

 

Wat zijn mogelijke vragen voor een opstelling?

 • ik worstel met steeds terugkerende gevoelens. Hoe kom ik hier uit?
 • hoe ga ik om met emoties, stress of burn-out?
 • waarom sta ik niet in mijn kracht?
 • ik heb chronische, onverklaarbare klachten. Wat kan ik doen?
 • waarom is grenzen stellen voor mij zo lastig?
 • waarom voel ik mij verantwoordelijk voor alles en iedereen?
 • hoe kan ik mijn probleemoplossend vermogen verbeteren?
 • wat houdt mij tegen mijn juiste positie of plek in te nemen? 
 • mijn partner en ik trekken aan en stoten af. Hoe dit te doorbreken?
 • waarom loop ik steeds tegen dezelfde problemen aan?

'Ynnergy staat voor kwaliteit in opstellen- je gaat naar de kern' - Peter G.- 

 Contact


Familieopstellingen bij Ynnergy

Als mens ben jij een systeem, geboren uit vader en moeder dat ook een systeem vormt, wel of niet met broers en zussen. Of werkend in een team of organisatie die ook een systeem is! We bevinden ons continu in één of meerdere systemen die elk hun eigen dynamiek hebben en waar we telkens een verschillende energie kunnen ervaren. Door als vraagsteller of representant deel te nemen aan familieopstellingen of organisatieopstellingen wordt je onderdeel van het aanwezige systeem. De verklaring voor deze 'competentie om te voelen' wordt toegekend aan het 'wetende veld'. In natuurkundige krijgen wordt deze ook wel benoemd als 'universele, 'kosmische energie', morfogenetisch, of 'morfische velden' zoals Rupert Sheldrake deze noemt. Hierdoor krijg je als deelnemer diepe inzichten in het 'waarom' en 'waardoor' bepaald gedrag, patronen of blokkades zich in jou manifesteren. 

Je zoekt wellicht als eerste naar 'hoe?' je van problemen af kunt komen die je ervaart. De werkelijke vraag die we onszelf daarbij mogen stellen is 'waarom heb ik dit probleem?' In dat geval laat je zien dat je eigen verantwoordelijkheid wilt nemen voor datgene dat je vasthoudt of blokkeert. Rationeel wil elk mens vanuit het 'denken' bij voorkeur pragmatische oplossingen horen voor datgene dat je ervaart als blokkade of ziekte. Daarom consulteren we artsen, therapeuten, coaches, volgen we trainingen of huren adviseurs in om ons de weg te wijzen. In veel gevallen zijn deze niet in staat om de oorzaak van problemen, vraagstukken of ziekten werkelijk op te lossen. Dat kun je alleen zelf! Professionele hulp of medicatie kan jou te allen tijde alleen maar ondersteunen om je zelf-genezend-vermogen aan te spreken. De snelste en meest indringende wijze om diepe inzichten te verkrijgen is naast vormen van hypnose; het doen, ervaren en ondergaan van familieopstellingen. Naast onze 20 jaar ervaring in het begeleiden van opstellingen geven we ook les met de geaccrediteerde opleiding op HBO+ niveau: Practitioner Familie- en organisatieopstellingen: luister naar de ervaring van Roger Pijpers:

Lees en luister meer ervaringen van onze klanten


Albert Einstein leerde ons al: 'we kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt!' Zo is praten altijd over datgene dat ons bezig houdt altijd een goede eerste stap. Denken én praten alléén zijn echter nooit in staat gebleken om de dieper gelegen oorzaak te kennen en daadwerkelijk op te lossen. Hooguit te analyseren en daardoor 'Denken te weten dat...!' NLP leert ons dat; Alle hulpbronnen in ons zijn!

Er is dus iets anders nodig als we Einstein op zijn woord geloven! En dat is leren 'in verbinding met ons lichaam te komen' en contact te maken met ons 'voelen'.  Dat vraagt echter om uit je comfortzone te komen omdat in eerste instantie jouw 'rationele deel' van je brein niet kan begrijpen of geloven wat er gebeurt. Tot je het 'voelt!'  En dat is voor ons als westerling niet vanzelfsprekend of voor de hand liggend om toe te laten! We erkennen onvoldoende het vermogen van ons emotionele deel van ons brein!  De bekende uitspraak van Neerlands grootste voeltballer Johan Cruijf is daarom meer dan terecht: 'je ziet het pas als je het eenmaal doorhebt'.

Omdat Familieopstellingen 'magisch en wonderlijk' worden ervaren, kan dit bij mensen de scepsis voeden die het rationele deel van het brein nu eenmaal raakt. Logisch, omdat een ervaringen voor een ieder verschillend zijn, subjectief zijn. En daarmee niet voldoen aan de universele logica die onze linker hersenhelft begrijpt! Het klinkt gewoon niet 'logisch'. Simpelweg omdat ons emotionele deel van ons brein iets anders nodig heeft om te worden aangesproken dan woorden: namelijk datgene dat we zelf voelen of ervaren. Dat is onze 'eigen waarheid'! Je brein herkent dit aan woorden als 'innerlijk weten', 'intuïtie' of 'ik voel aan mijn water...'

Om familieopstellingen en de effecten echt te begrijpen dien je dit zelf te ervaren en te ondergaan. Je kunt dit onmogelijk leren door er alleen maar over te lezen in boeken. Zo weten we dat ons gedrag tot meer dan 95% voort komt uit drijfveren, emoties en overtuigingen. 

Hebben regulieren interventies als coaching of training jou verder geholpen, maar sta je nog niet waar je wilt zijn? Heb je al van alles in je ontwikkeling gedaan, denk je rationeel goed te weten wat er bij speelt, maar blijf je in het 'praten' hangen en zit je niet lekker in je vel? 

Stop dan met verdere analyses op je gedrag of met de afwijzing naar (delen van) jezelf of naar wie je bent of wat je kunt!  Er is een veel effectievere en vooral snellere werkvorm voorhanden die jou leert:  zelferkenning en zelfliefde te ontwikkelen. Om authentiek jezelf te zijn.
 

Wezenlijke verandering is mogelijk

Het bewustzijn vanuit de methodiek 'Familieopstellingen' combineren wij met Neuro Linquistisch programmeren (NLP) en lichaamsgericht werken. Het vormt de basis van waaruit wij denken en handelen. Diepgaande ervaringen en transformatie bij deelnemers zijn het effect.

Spreekt dit jou aan en heb je de moed om uit je comfortzone te komen? Meld je dan aan voor de basistraining Bevrijd Jezelf, of kies voor de Jaaropleiding Persoonlijk Leiderschap die jou helpt om te komen; 'Aan het roer van jouw leven'. Wil je weten of onze aanpak ook voor jouw vraagstuk kan werken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Let op: verandering gegarandeerd!

Het is gewoon één cursus voelen, - aldus ondernemer A. Pijnenburg-


Wat zijn familieopstellingen?

De zeer effectieve methode Familieopstellingen is ontwikkeld op basis van het Systemisch Werk van Virginia Satir, door de Duitser Bert Hellinger. Inmiddels wordt Familieopstellingen in de gehele wereld toegepast en neemt het een hoge vlucht in heel Europa. Familieopstellingen is een verzamelnaam geworden voor het werken met de techniek van de representatieve waarneming. Met deze techniek hebben we toegang tot het onderbewustzijn. Wetenschappelijk is vastgesteld dat meer dan 90% van ons gedrag gestuurd wordt door ons onderbewustzijn. Ontdek de onbewuste dynamiek en oorzaken van je beperkingen die veelal gelegen zijn in het 'systeem van herkomst' met behulp van familieopstellingen. Wij bieden een zowel een workshop als een geaccrediteerde opleiding familieopstellingen aan. Familieopstellingen is een methodiek die enorm aan populariteit wint. 

Wij hebben 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen. Sinds wij de techniek van Familieopstellingen ontdekt hebben, combineren wij deze met andere effectieven methodieken zoals NLP, Chineng Qigong en Innerlijk kindwerk, allemaal tot doel om oude zaken los te laten, zelferkenning te ontwikkelen en authentiek jezelf te zijn. Familieopstellingen bij Ynnergy zijn daarom voornamelijk gericht op heling. Daarmee gaan wij heel bewust dieper dan menig coach of therapeut. Eén enkele opstelling is doorgaans niet in staat wezenlijke verandering tot stand te brengen. Wij zoeken altijd naar de kern van waaruit echte verandering pas echt mogelijk is. Het gaat immers over proces, nooit over een quick-fix. Door veelvuldig opstellingen te doen, patronen te herkennen en datgene los te laten dat niet van jou is, ervaren deelnemers ruimte, innerlijke rust, ontspanning, energie, balans en bovenal zelfliefde. Door diepe ervaringen kom je als deelnemer tot inzicht en ontwikkel jijzelf de oplossing voor jouw vraagstuk of probleem.


Familieopstellingen; iets voor jou?

Ja, omdat jij werkelijk verandering wilt in je leven. Je wilt je leven op de rit krijgen en aan het roer komen. Je hebt al van alles in je ontwikkeling gedaan. Praten is goed maar het heeft je niet de gewenste transformatie gebracht. De ervaren coaches/trainers van Ynnergy combineren de beste technieken binnen Systemisch Werken zoals Familieopstellingen, Relatieopstellingen en Organisatieopstellingen met andere technieken om oude zaken los te laten. Zo combineren wij bijvoorbeeld 'Innerlijk kind werk', 'NLP', Chineng QiGong', Ademen en Livemuziek. Het inzetten van het 'wetende veld' met Familieopstellingen maakt dat deze opstellingen bij Ynnergy helend kunnen zijn. Wij zoeken altijd naar de kern van waaruit echte verandering pas echt mogelijk is. Dit werken op zielsniveau zal jou helpen te transformeren tot wie je bent. Let op: één opstelling gaat jouw leven niet veranderen! Bij Ynnergy kies je voor het proces. De veelal tientallen ervaringen die samen zorgen dat jouw leven gaat veranderen. Kies je voor het jaartraject De Innerlijke reis of de jaaropleiding Familie- en organisatieopstellingen dan garanderen wij verandering! En dat is geen loze belofte.

 'De Innerlijke reis'      Opleiding Familieopstellingen


Kies voor de Innerlijke reis en leer hoe je:

 • meer in je kracht kan staan?
 • je grenzen kunt stellen en kunt bewaken?
 • Ik-ander grensbewustzijn kunt inzetten?
 • de privé werkbalans herstelt?
 • jouw probleemoplossend vermogen kunt verbeteren?

Download de brochure         Plaats & data  Wil je ervaren wat opstellingen jou kunnen brengen?

Je hebt al meer gehoord over familieopstellingen en je wilt 'Aan het roer van jouw leven staan en persoonlijke leiderschap ontwikkelen. Het jaartraject 'Innerlijke reis' lijkt jou goed te passen. Jij wilt echter eerst ervaren wie wij zijn en wat een persoonlijk ontwikkelingstraject voor jou kan betekenen. Speciaal daarvoor bieden wij de 1e module van de jaaropleiding Persoonlijk Leiderschap ook als losse training aan. Omdat het doorgronden van de methodiek Familieopstellingen onmogelijk in één keer kan geschieden, hebben wij daarom de training 'bevrijd jezelf' ontwikkeld over 7 dagdelen (maandagavonden). Voel jij je gezien en gehoord, veilig en vertrouwd? Na deze training kun je desgewenst jouw proces vervolgen in het jaartraject 'Innerlijke reis'. Je betaalt dan het verschil bij.

Lees meer over de 1e module van het jaartrajectWij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken door op 'Instellingen' te klikken. Als u akkoord gaat klikt u op 'Alle cookies toestaan'.